Laska a odchod do zahranicia?

Príspevok v téme: Laska a odchod do zahranicia?
Kamosko

Zdravim

Chcel by som sa popytat tu pritomnych slecien jednu vec.Zacal som chodit s uplne super babou do ktorej som sa beznadejne zalubil,ale ona mi po roku krasneho vztahu odisla do zahranicia na svoje vlastne rozhodnutie,aby sa zdokonalila v reci a spravila nieco pre svoju buducnost.Nikdy som jej to nezakazal ani som jej nepovedal nic proti,ale uz je tam dlhsi cas a stale sme spolu,ale stale sa pytam sam sebe,moze ma vobec lubit,ked dokazala odist od milovaneho cloveka tak daleko na tak dlho? Co vy nato baby...

Dakujem

Slobodna

plynulo? :-)) Neviem, ale mne nepripadá, že by rakúšania hovorili nejak plynulo. Samozrejme už to nie je tak ako na začiatku. Tak dva mesiace ak budeš intenzívne komunikovať. Našťastie so mnou trpezlivosť mala, keď si chcela pokecať :-) ale čo viem, tak väčšina nemcov či rakúšanov túto trpezlivosť nemá. Ja som sa tiež dosť dlho učila sama nemčinu ale keď si vonku tak sa ju naučíš najlepšie. Ostrieľaš sa. napr. sa väčšinou zdravia Gruss gott, čo je niečo ako pozdrav pán Boh alebo pochválen.

Ďakujem za tip, no môjmu partnerovi sa tiež moc do zahraničia nechce ale čo už má so mnou robiť :-)

verne

to vazne? Ja mam zaklady nemciny, gramatika, frazy, zakladnu slovnu zasobu a tu na SR sa mi to tazko uci, lebo to nie je intenzivne. A ta pani mala s tebou trpezlivost? A po kolkych tyzdnoch, mesiacoch sii ovladala nemcinu ako tak plynulo?

WSJGJFGFHGF

mas pravdu,vsak ja to tak uz robim,zatat zuby,drzat hubu..... ale velmi ma sklamalo ze nedrzime spolu to je to najhnusnejsie, s cim sa nemozem zmierit.a mozem ti doporucit,tiez je mojim snom zit v Taliansku ale priatel to moc nechce,ked ti mozem poradit najkrajsie miesto v Italii je urcite www.riva del Garda.it ,je to raj na zemi,chodime tam kazdy utorok ked mame volno,je tam nadherne jazero,je to mimochodom najvedsie jazero v Italii,mozno si o nom uz pocula.je krasne ako more,ciste,a to mesto tiez nadshera.divali sme sa po nemovitostiach a jeden apartman tam stoji okolo 1200000 eur takze okolo 3 a pol miliona

Slobodna

taká kuchynská nemčina, gramatika skoro žiadna, len slovíčka + nejaké frázy. Namakaná nemčina ti je tu aj tak na nič, pretože čo kraj, to iné nárečie. Prvý mesiac sme s pani komunikovali asi tým štýlom, že ukázala vec a povedala ako sa povie :-)) Ale už je to v pohode, hlavne treba čo najviac komunikovať, nebáť a nehanbiť sa.

Slobodna

V zahraničí ide každý za seba a môžeš veriť iba sama sebe. To som sa naučila hneď prvý týždeň v Linzi. Tiež som naivne dúfala, že ak je baba slovenka a ešte k tomu aj kamarátka, tak pomôže. Zahraničie je každopádne dobrá škola života. Nemci sa tiež dosť hnusne správaju ku všetkým, ktorí nie sú ich a hoci je pani v pohode, často tú nadradenosť cítiť. Proste zaťať zuby, držať hubu, pomyslieť si svoje. Ako som spomínala, nechcem sa tu ohriať príliš dlho, rozmýšľame s partnerom nájsť niečo spolu, trošku uvažujeme aj nad Talianskom. Čo sa týka zárobku, mám to dosť slušné, pretože nie som cez agentúru, i keď to bol o to väčší risk. Hlavne všetky výdavky mám hradené. Je to dobrá práca ale tiež dosť psychicky náročná a nedá sa robiť dlho.

WSJGJFGFHGF

vies co zacila som si svoje nejde ani o pracu ale ked ta niekto psichycky depta,jako takto praca sa da zvladnut,mas aj dobre tringelty,do mesiaca to robi aj 150 eur,ale najhorsie je to tu pretoze ta beru ako cudzinku a mozu si ktebe dovolovat,myslim sefovci,a s koleginami Slovenkami to tiez nieje jednoduche,nieze by sme drzali spolu ved sme Krajanky ale oni ta dokazu tak skopnut a ohovorit ze ti je stoho nanic.

Slobodna

u mňa v pohode, tiež už začínam mať problém so slovenčinou a to tu nie som dlhodobo. Je to náročná práca?

WSJGJFGFHGF

no vidis ale bud rada ze mas taku dobru pracu,tiez som chcela odist do Anglicka robit "operku" ale naskytlo sa mi lepsi zarobok tu v Sudtirole takze som tu.Sorry za pravopisne chyby som uz 7 rokov v IT takze uz to nieje bez chyb.

Slobodna

všetko je možné :-) Ja ju neopatrujem, pani je zdravá 50-tnička, ide len o to, že je sama, pretože deti má mimo Rakúska. Je to v pohode práca aj keď neplánujem ju robiť dlho. Ide mi skôr o jazyk, zážitky a s ňou si aj dosť pocestujem. Mala som šťastie, je v pohode aj keď nemci sú niečo úplne iné ako slováci. Pôvodne som tiež mala byť v Taliansku ako chyžná :-)