DOST!!!!!! CHCEM BYT AKO PREDTYM!!

Príspevok v téme: DOST!!!!!! CHCEM BYT AKO PREDTYM!!
betka20

Znova nova tema znova slova ze sa chcem vyliecit.Poviete si:to si uz hovorila mnoho krat.Teraz to myslim vazne,ziadne vyhovorky,ze sa chcem vyliecit ale chudnut.Chcem zmenit stravovanie a ak schudnem schudnem ak nie naucim sa postupne mat samu seba taku aka som.Nemusim vyzerat ako modelka alebo niekto kym nemozem byt.Chcem byt samou sebou.Nechcem uz trpiet.pol hodinu som nad tym rozmyslala nieco sa vo mne udialo.Urcite vas napadne ze mi uz nacisto sibe.Ja viem aj mate dovod ved som tu toho napisala.
Prosim len mi poradte ako by som sa mala stravovat viem ze to ako som sa chcela by ma za chvilu priviedlo k anorexii.Nechcem to.

Alternativa

A tu je Iriskinych desatoro, su velmi dobre...
1. Zahoďte nepodstatné číslovky.
Sú to vek, hmotnosť a výška.
Nech sa starajú o ne lekári. Platíte ich za to.

2. Ponechajte si len veselých priateľov.
Hundroši vás stiahnu dole.
(Nezabúdajte na to, ak ste jeden z tých hundrošov!)
3. Neustále sa učte:
Učte sa o počítačoch, remeslách, záhradníctve, čokoľvek.
Nikdy nenechajte svoj mozog odpočívať. "Nevyužitá myseľ je dielňou diabla."
A meno toho diabla je Alzheimer!

4. Tešte sa z jednoduchých vecí
5. Často sa smejte, dlho a nahlas. Smejte sa, až kým nebudete lapať po dychu.
A ak máte priateľa, ktorý vás rozosmeje, strávte s ním čo najviac času!
6. Prípadné slzy:
Dajú sa vydržať, zarmútia a zmiznú.
Jediná osoba, ktorá je pri nás celý život, sme my sami.
ŽITE, kým ste nažive.

7. Obklopte sa tým, čo milujete:
Či už je to rodina, domáce zvieratko, darček na pamiatku, hudba, rastlina, záľuba, čokoľvek.
Váš domov je vaše útočište.
8. Dbajte o svoje zdravie:
Ak je dobré, chráňte si ho.
Ak nie je stabilné, zlepšite si ho .
Ak si ho nemôžete zlepšiť sami, vyhľadajte pomoc.

9. Nepodnikajte výlety s pocitom viny.
Choďte na výlet do nákupného strediska, hoci aj do zahraničnej krajiny, ale NECHOĎTE tam, kde pociťujete vinu.
10. Povedzte ľuďom, že ich máte radi, že ich milujete - pri každej príležitosti.

Alternativa

Betka20,
1. JEDLO - treba jest 5x denne take akuratne porcie, malo chlebika a sladkosti. Vela ovocia /doobeda je ovocie super, nase telo spaluje cukry bez "zasob"/. Delenu stravu som ja nikdy neodskusala, ale ma svoju logiku. Hlavne ked v nej budes mat vela cerstvej zeleniny a ovocia.
2. PROGRAM - vytvaraj si bohaty a zaujimavy program, pestuj si svoje hobby, bud vela mimo byt, s ludmi.
3. POCITANIE - pocitaj len Tvoje radostne chvile :o). Zabudni na pozeranie kalorii na etiketach vyrobkov, nekontroluj svoju hmotnost. Kontroluj si v zrkadle len Tvoj POHLAD, nestuduj postavu.
Bude to urcite fajn, musis zabojovat. Velmi Ti drzim palce.

ika21

Ahojte.mám 21 rokov a od 17-tich rokov trpím PPP, z toho asi 4 roky trpím bulímiou.mám 162 cm a 76 kíl.je to veľa.nie som sama so sebou spokojná, lebo pred 2 rokmi som mala 62 kíl.snažím sa schudnúť nejakou normálnou diétou,ale keď ma pochytí chuť na jedlo tak to stále skončí rovnako.Chcela by som skúsiť delenú stravu, no nemôžem ju akosi zohnať. Neviete mi ju niekto poslať na mail? ika21@centrum.sk.Ďakujem. a ešte niečo.pred 2 mesiacmi som potratila dieťatko.mzslíte si,že bulímoa mohla byž toho príčinou?

timka

ked som bola ja u dietologicky, oni akonahle uvedia diagnozu ANOREXIA je im jedlo ci mas normalnu vahu alebo podvyzivu, nariadia ti aj tak vyzivnu dietu č. 11.
Ked som zvyklad na prime pozerat JSTE TO CO JITE, priala som si, aby aj mne niekto spravil take testy a naordinoval jedalnicek. niekomu tam radili jest aj 15 x male porcie. niekto mal jest nizkotucne jogurt, niekto sa im musel vyhybat. To by som potrebovala aj ja.
Ale zas na druhej strane Rozpis by som mala, ale nie som si ista, ci by som ho na 100 % dodrzala. Uz sa vidim, ako by som vymyslala, dlhsie som spala, nedam si rozhlik, dam si jogurt atd.
Ale ked niekto uz ma vypracovany taky jedalnicek rada by som si ho kukla. Mohol by mi ho poslat na mail.

mis.

betka, ak to všetko myslíš vážne, som ochotná zobrať Ťa do Brna a tam Ti odborníčky na poruchy príjmu potravy zostavia jedálníček!

mis.

iriska, ja som bola cez leto u dietologičky, ale tá mi len povedala, že mám jesť všetko- pri pohlade na mňa:-( Ale viem, že to existuje! Poznám 2 lekárky, ktoré to robia- zostavia jedálníček pri PPP! Sice sa za to platí, ale podľa mňa by to mohlo vyjsť. A obidve sú tuším z Ba.

iris.

miska,ty si za takym niekedy bola? alebo tie jedalnicky vies z netu? poradil ti na mieru? mne naozaj pomohla oddelena strava. schudla som vtedy velmi vela,a mala som tolko energie,ze som nechapala. uz ju sice nedodrziavam,ale nepribrala som. ostalo mi jedno,ze doobeda jem iba ovocie. a ked mozem,tak nemiesam vsetko,hoci s tym je to uz horsie.

mis.

betka, a možno by nebolo zlé vyhľadať dietológa, nutričného poradcu. Oni vedia zostaviť jedálníček aj pri bulimii a aj pri anorexii.

mis.

betka, ak to teraz myslíš úprimne, tak TERAZ ZABOJUJ!!! Chyť tú chorobu za vlasy...Skoncuj s bulímiou a začni zdravo papať. Nechci anorexiu, už som Ti písala, že Ťa tá choroba zničí. Keď budeš chudnúť s rozumom, kilá pôjdu dolu aj tak, a nebudeš chorá, ale zdravá! A nebude žiadny jojo-efekt!!!