Ženská obriezka

Príspevok v téme: Ženská obriezka
mnamka257

Tuto temu som zalozila preto, pretoze len malo ludi o nej nieco vie. a myslim si ze by o tom mali vediet pretoze je to nieco hrozne. v skratke vysvetli co to vlastne je , pre tych co o tom este nepoculi: vykonava sa vacsinou v Afrike, ale rozsilrila sa aj na ine kontinenty. cize-dievcatam od 4 do 14 rokov stare zeny zaziva s hrdzavym kusom zeleza odrezu male pysky, klitoris a velku cast velkych pyskov a ostatok zosiju´tak, ze najprv trnmi z rastli spravia diery do masa, aby tadial prepchali nit.potom dievcatu zviazu nohy a mesiac ho tak nechaju na pusti same a nosia mu len vodu a potravu, aby sa rana zrastla.pri zosivani nechaju len maly otvor na mocenie a vytekanie menstruacnej krvi.pred sexom muz zenu rozreze a potom do nej vnikne a az do porodu ju znova zasiju.robia to preto,aby ochranili zenam panenstvo, a preto lebo si myslia ze zene, ktorej sposobuje sex radost nie je dobra a tiez preto lebo si mysli ze zenske pohlavne organy su skarede a preto ich musia obrezat.vo viacerych statoch tento masaker uz zakazali, no aj napriek tomu sa vykonava.viem, ze tymto to nezastavim, ale aspon sa o tom dozvie viac ludi.a cim viac ludi o tom vie, tym lepsie.

adulienka201

je to hrozne...prave som dopozerala film odla skutocnej udalosti o zenskej obriezke- Púštny kvet... a tu je aj nejaky clanok ...
zena.sme.sk

viavita

milí páni, ktorí ste sa zapojili do diskusie na tému ženskej obriezky. nechcem nikoho uraziť, ale keby ste zažili len kúsok z toho čo prežívajú tie úbohé ženy v Afrike a iných krajinách, rýchlo by ste zmenili názor. Zatiaľ čo muži si po tomto nechutnom rituále spokojne užívajú sexu ako také divé zajace, u žien sa to obvykle spája s množstvom zdravotných problémov a keď sa k tomu pridá nulová hygiena prostredia a nástrojov, môže znamenať dokonca aj smrť. A na druhej strane, množstvo mužov sexuje kade tade a buuum je ti AIDS a podobné choroby. Tak nezvaľujte všetko na ženy. Dá sa povedať že je to pol na pol a závisí to od mnohých faktorov. Tak sa prosím nehrajte na neviniatka. Stretla som sa s mnohými prípadmi keď muž k****l a žena zostala s malými deťmi sama.

ach-ach

nezabudka 333 zobuť sa dievčatá sú predsa nie zvieratá, ked pišeš že ich aj tu v EU máme dosť čo sú týrané, obriezka je týranie dievčat a má to daleko od ludskosti, je odporné a hnusné a je mi to ľuto aj ked to ukážu v televizií.

erasmus

o ženskej obriezke som sem - tam niečo čítal, ale netušil som, že je to až aké drastické. možno im dávajú niečo proti bolesti, nejaké odvary, veď inak by to snáď ani nevydržali. čo ma však zarazilo na vašej debate je návrh jednej z vás, aby ste si radšej všímali týrané zvieratá. áno, aj zvieratá trpia, aj o tie sa treba starať, ale pokladať to za rozumnejšie ako bojovať proti takémuto utrpeniu malých dievčat! to je silná káva, nemyslíte?

baďa3

Ahojte, viete o nejakom literárnom zdroji, z ktorého by som mohla čerpať na seminárnu prácu o ženskej obriezke.. vopred ďakujem :)

mnamka257

nezabudka mas pravdu, no ja viem-vedela som to uz ked som zakladala tuto temu- ze m tymto sposobom nemozem pomoct. len som povazovala za vhodne, aby sa o tom ludia dozvedeli