panická porucha a štúdium medicíny

Príspevok v téme: panická porucha a štúdium medicíny
twiggy1002

mám slabšiu panickú poruchu, občas prídu úzkosti stavy a depresie...niekedy len tak z ničoho nič, niekedy keď som vyčerpaná je toho na mňa veľa a tak...prvý semester som zvládla úplne v pohode s veľmi dobrými výsledkami , žiadne stavy nič len trochu stres ale však to je normálne...no tento semester sa mi tie stavy znovu vrátili, úzkosti a tak.... zatiaľ sa mi to vždy podarilo predýchať...ale mám strach že to nebudem zvládať v druhom ročníku ktrorý je ťažší...možem ja vôbec študovať takú školu keď mi šibe??

babenka1

Twiggy: za prvé prestaň hovoriť, také veci, že ti šibe. Ty píšeš, že si prvý ročník zvládla, dokonca prvý semester veľmi dobre. Obdivujem ťa, ako dobre sa ti to podarilo a som presvedčená, že budeš pokračovať rovnako dobre. Ak by stavy úzkosti neutíchali, skús vyhľadať psychológa, nehanbi sa. Veď aj ty sama raz budeš lekárka a budeš pomáhať ľuďom.

twiggy1002

ja som sa učila presne z tých podkladov čo vydáva škola každoročne...a učila som sa okolo 2 týždne aj spolu s maturitou....dosť mi dalo to že som sa na maturitu učila biologiu a chémiu....inak čisto otázky som sa učila tak týždeň až týždeň a pol...

melon

Ked sa tu uz zisli medicky, tak by ste mi mohli poradit :D Chcem vediet odkedy ste sa zacali pripravovat na prijimacky, z akych materialov ste sa ucili, kde ste si dali prihlasky a kde by ste najradsej isli?
Take plusy aj minusy.

esty

ak budeš v myšlienkach, že ja to nedokážem, mam strach...tak to aj tak bude, vsugeruješ si. Daj do toho trochu optimizmu, povedz si zvládnem to. Stres ma každý pri skúškach a potom to opadne. Ver si , to je základ.

hraskulca

Pridavam sa dievcata,akurat maturujem a to take stavy,ze jest nemozem rozmyslat :D...strasny stres, a to meturitka je len take nic oproti skuske na medicine kde sa hlasim.

melon

Tak teraz je uz neskoro rozmyslat nad tym, ci na takej skole mozes studovat :D Aj ked chapem, ze si asi presne nevedela ake to bude. Ja nad medicinou este len rozmyslam. Nemam ziadne psychicke problemy, no aj tak neviem ako by na mna posobila taka zataz.