alkohol rozbija lasku

Príspevok v téme: alkohol rozbija lasku
vsetci piju

Ahojte, mám potrebu sem napísať, a chcela by som poznať Vaše názory.
Asi nemám šťastie v láske. 2 vážne vzťahy a takmer rovnaký scenár. Zo začiatku mám vždy ideálny vzťah ako z romantického filmu ale časom sa z lásky stáva nenávisť, pretože nenávidím opitých ľudí, ich názory, správanie...veľmi ma to zraňuje aj teraz. 10mesiacov mám priateľa s ktorým sme si plánovali budúcnosť (dodnes) pretože je neviem čo robiť a ako mu pomôcť.. žijeme spolu a nikdy sme sa nehádali, pokiaľ si nevypil. evidentne má problém s alkoholom, bol taký aj predtým, ale ja som to nevidela a naivne som si myslela že je to preto lebo to a hento až som pochopila že sú to všetko len výhovorky ktoré si každý nájde. Za 10 mesiacov bol v ,kóme\"-to už ani opitosť nebola skôr otrava alkoholom 4x. Prvý krát som ho čakala doma, ako vždy, navarené, upratané a teším sa na neho. Zrazu počujem zvonec otvorím a on tam ledva stojí na nohách, tak som šla do inej izby a keď som ho nepočula ani po 10minútach a išla ho skontrolovať tak ležal na dlážke v chodbe a ledva dýchal, to som mala hrozné nervy v tej chvíli som ho nenávidela za jeho nezodpovednosť...Druhý raz sa opil tiež takto a ja som mala pred sebou ťažké skúšky tak som radšej šla domov, a on sa mi 5dní ani neozval, vkuse pil, vždy nasledovalo moje rozhodnutie ho opustiť aj keď viem že ma ľúbi aj ja jeho ale ja už ho nechcem takto vidieť lebo ma to bolí..
Ale dorazilo ma čo urobil včera, tak ja som dostala maturitu, čakám ho že spolu to oslávime, on nevolal celý deň, večer som zistila že už od obeda sedel v krčme, keď prišiel a zaspal na wc...hroza. Mala som také nervy a neviem čo všetko v sebe že som sa zavrela v obývačke a vypila som fľašu vína, pritom alkohol nenávidím. On tvrdí že ma miluje, ale nejak mi to nedáva zmysel, lebo v stredu keď som chcela aby prišiel po mňa po maturite tak povedal že nemôže z roboty, ale včera a dnes už ho robota netrápi. Nerobí to často a inak je pre mňa ideálny-ale ak bude takto piť, tak to zniči náš vzťah, čo mám robiť poraďte...

bon bony

suhlasim s tym ze BUDES IBA TRPIET A TRAPIT SA S NIM. zazila som to. vobec sa nezmenil, dokonca to neskor bolo este horsie. Ja som ho milovala, bolo to velmi tazke, ale viem ze je to to najlepsie co som mohla urobit. Niekto ti pisal, ze mu mas byt oporou. Aj ja som to tak brala, ale PRESTAT PIT MUSI CHCIET PREDOVSETKYM ON! Nikto mu nepomoze, pokial sam nechce prestat a bavi ho to sa takto opijat, resp. to uz aj potrebuje. Alkoholik ta nikdy nebude milovat ako iny NORMALNY chlap. Nebud naivna a velmi dobre pouvazuj, ci s nim chces nadalej ostat a takto sa donekonecna trapit - chvilu dobre, potom zle a tak dookola. Takto stastna NIKDY nebudes. Prajem ti vela sil a spravne rozhodnutie.
PS: Ten moj nacas prestal pit, pokusil sa o abstinenciu, ale v krizovych situaciach zlyhal a to viac krat. Dokonca ked nepil vobec, mal dost velke nervy z uplnych malickosti, nie vzdy, ale stavalo sa a poviem ti, bol to naozaj zaber na psychiku a to o to viac, ze sa tak spraval clovek, ktoreho milujes...
S alkoholikmi je to naozaj na dlhe trate a podla mojho nazoru - NIKAM TO NEVEDIE. A fakt, ze mozno jeden z tisic sa z toho dostane,ale fakt musi chciet... Ale vzdy je tam to riziko, ze zacne pit ZNOVA a v este vacsich davkach.
Takze bud na pozore, alkoholici su PSYCHICKI CHORI LUDIA.
Drz sa, ahoj!

vierak

Never, že Ťa má Tvoj priateľ rád. Ak by to tak bolo, sám Ťa požiada o pomoc v tejto záležitosti. Sadnete si spolu a preberiete jeho problém. Je mu s Tebou dobre, po príchode domov má full servis. Si veľmi mladučká a vie, že Ťa opije sladkými rečičkami. Jeho problém s alkoholom sa bude stupňovať a Tvoje trápenie tiež. Čím skôr od neho odídeš, tým lepšie pre Teba. Na žiadny pád sa k nemu nevracaj. Aj keby kľakol na kolená pred Tebou a prosil Ťa o odpustenie. Toto je posledný znak chlapa. Chlap si vie priznať chybu, v mene lásky a pokoja v rodine sa ju snaží riešiť. Prajem Ti veľa šťastia v živote.

kajka01

si velmi mlada a 10 mesiacov vztahu nie je vobec vela. na tvojom mieste by som balila kufre, pretoze ak mu aj chces pomoct bude to na velmi dlhe trate zabijes s nim a jeho trapenim a tym aj svojim trapenim celu mladost-co by si si mala uzivat ci uz nejaky pekny vztah bez takychto problemov alebo slobodu.
on ma vazny problem s alkoholom a bude sa to len stupnovat, a pokial by aj pristupil na nejaku pomoc mizive percento ludi su uspesnych..je to nekonecny kolotoc raz lepsie inokedy zle
a to, ze sa to deje len obcas, ze sa ozerie na mol a nevnima svet a hlavne cez den ked ma byt v robote - su to jasne priznaky velkeho problemu s alkoholom

esty

tym sa nič nevyrieši ak od neho odíjdeš. Je jasné , že ten človek potrebuje pomoc.Teraz potrebuje tých najbližších aby pri nemu stali. Ak ho opustíš ešte viac do toho spadne. Môže ti robiť v stave opilosti scény pred oknom. Oni nepoznajú hranice.Ničia si sami životy, najprv prídu o prácu, kamarátov, bývanie a už je z neho bezdomovec. Skôr daj do toho to posledné (láska v tom vzťahu je u oboch, ale bráni v tom závislosť)a skús sa s ním porozprávať o protialkoholickom liečení. Je to na základe dobrovoľnosti,on sam musí s tým súhlasiť aby ho z toho dostali. Prestať neprestane, ani pri najväčších sľuboch, ak mu povylievaš alkohol,on si to vždy bude vedieť zadovážiť. A ak ani to z ním nepohne, si ešte mladá tak choď svojou cestou a nekáz si takými život.

Anita11

Presne ako ti píše melinda,
nestrácaj s ním čas. Keď sa takto správa už teraz, do budúcna nečakaj, že to bude lepšie.
Si mladá, určite on nie je ten posledný, ktorého si v živote stretla.
Mať alkoholika je horšie ako nemať nikoho. Never, že sa zmení. Taký je 1 z milióna.
Teš sa z maturity a ver, že tvoj "princ" ešte len príde!!!!
.....a nepijú všetci......

mary-anne

aj podľa mňa by si mala odísť od neho, alkoholici sú hrozné svine! keď s tým neprestane, ani nevieš ako, začne ťa biť.. aj keď by si to na neho nepovedala.. a skúšali ste sa rozprávať? prečo tak pije a či si to vôbec uvedomuje, že je alkoholik? koľko má on vôbec rokov??

mellinda

Utekaj od neho co najdalej a to co najskor. Si cerstva maturantka, teda este mladucka na to, aby si stracala cas s tymto alkoholikom. Zaklad stastneho vztahu je predovsetkym dovera a to, ze vies, ze za kazdych okolnosti sa na toho druheho mozes spolahnut. Ak toto nefunguje, nefunguje ani vztah. To, ze tvrdis, ze inak je pre teba idealny, to klames len samu seba. Ak by bol idealny, nebolo by tam to velke ALE s alkoholom. Si este prilis mlada na to, aby si robila kompromisy. Nestracaj cas, nic sa nezmeni, nech by ti sluboval cokolvek, never mu. Budes len nestastna a sklamana. Nema to zmysel.

vsetci piju

este dodatok - aj keď sa neopije, ale každý deň vypije nejaké to pivo, alebo si dá z domácej a prehovára aj mňa včera som vyliala všetok chlast čo som doma našla do umývadla.