otázka na RTG - trhlinky na vonkajších pyskoch

Príspevok v téme: otázka na RTG - trhlinky na vonkajších pyskoch
mirka83

Dobrý deň! Potrebovala by som Vašu radu..
Pred mesiacom sa mi spravila malá ranka, medzi vagínou a konečníkom, ktorá štípala bolela. Bola som s tým aj u gynekológa, nakoľko som nevedela čo to môže byť, či náhodou neide o genitálny herpes. Môj gynekológ ma upokojil, že ide len o trhlinku, že sa mi to mohlo stať pri pohlavnom styku. Poradil mi používať lubrikant a na hojenie rán Pantenol krém alebo penu. Teraz tie trhlinky mám opäť, už vo väčšom množstve: pri hrádzi, ale aj na vonkajších pyskoch a smerom aj pri klitoris.. bez toho aby som mala sex.. Nechápem prečo sa mi tie trhlinky robia.. Nie som v klimaxe.. Nemám žiadne zdravotné problémy.. Prosím poraďte mi ako mám ďalej postupovať, čo robiť a čo nie, od čoho tie trhlinky na vonkajších rodidlách vznikajú!
Ďakujem pekne za Vašu odpoveĎ!!!

levicaaaaaa

no, neviem či som až taká zlatá... pred chvíľou som si prečítala, že som papulnaté decko :D ale za málo, keď viem, tak poradím :)) drž sa

mirka83

Levica

ešte raz díky moc za radu!!
Teraz si to natieram s Pantenol krémov, ten by mal byť tiež na hojenie rán, ale vyskúšam Canesten, ten mám doma.. Dúfam, že nepôjde o mykózu a keby predsa, že mi to tá jednorázová tabletka vyhubila!
Si moc zlatá.. páá

levicaaaaaa

mirka, počas menštruácie môžu subjektívne ťažkosti ustúpiť, ale ak ide o mykózu, po menštruácii sa to vráti...

skús aj nejaký krém na natieranie...
fungicidin alebo canesten napríklad

mirka83

Levica
Ďakujem pekne za tvoju odpoveď! Môže byť, že to bude aj nejaká mykóza, včera som si pre istotu kúpila tabletku Mycomax- je to jedna tabletka na užitie cez ústa a mala by zabiť všetky možne mykotické infekcie.. Ide o to, že môj gynekológ ma už s tým raz odbil - že sa to stalo pri sexe, takže už k nemu nechcem ísť a vyhovárať sa, že nie niee pri sexe, že ja to mám stále.. Podľa teba keby som počkala na menzes by som sa cez krámy neprečistila? Prípadná mykóza sa menštruáciu nevymyje??