môže to byť malanóm?

Príspevok v téme: môže to byť malanóm?
mirka83

Dobrý deň!

Poprosila by som o radu.. Vo vlasoch som si zbadala červeno hnedý fliačik ako šošovička.. Často chodím do solárka, tak sa bojím, či to nebude melanóm.. Nakoľko to mám vzadu za ušami vo vlasoch, nikdy som si to nevšimla..Možno to tam mám už roky, fakt neviem. Moja otázka je: môže byť melanóm aj vo vlasoch, kde sa nedostane UV žiarenie? A keď si to odteraz budem sledovať a nebude sa mi to zväčsovať ani meniť tvar, tiež môže ísť o melanóm??

Prosím o názory...

llek

Melanom sa moze vyskytnut kde kolvek na kozi, teda aj vo vlasatej casti hlavy. To ze sa z neskodenho znamienka vyvinie melanom nie je podmienene len posobenim UV ziarenia. UV ziarenie je jednym z faktorov. Ak si si nie ista, chod za koznym lekarom, ten jediny ti moze dat jasnu odpoved. Nepytala si sa sice na solarko, ale zvaz, ci ti ta farba a pocit opalenia stoja za vstky rizika, ktore to obnasa, kozu mame vsetci len jednu

pussinkaaaa

nikto z nas ti na to nevidi a nikto z nas nie je kozny lekar ...... jasne ze to moze, ale zaroven aj nemusi byt . Chod ku koznej a uvidis.