Čítate? Aká je vaša najobľúbenejšia kniha?

Príspevok v téme: Čítate? Aká je vaša najobľúbenejšia kniha?
Annn

Pochválte sa.. čo radi čítate? Aká je tá vaša srdcovka? :D

Ja sa príznám, že nečítam knihy a vlastne ani na ne akosi nenachádzam čas, ale dôvodom prečo som založila túto tému je inšpirovať nie len seba, ale aj ostatných ludí, aby viac čítali, nikdy to nie je na škodu.

Zatiaľ čo som prečítala bolo Utrpenie mladého Werthera, to ma fakt zaujalo a Obraz Doriana Greya... nepoznznáte nejaké podobné knihy?

Ipsilon

Áh, teraz ma niečo napadlo (asi paranoja), že grüsse:-) Čítať treba, aby sa toho človek veľa dozvedel. Ja momentálne čítam knihu: In der Ewigkeit, Zeit genug. Veľmi ma fascinuje, keď tak nad tým rozmýšľam. Nuž, je veľa jazykov, veľa rôznych hudobných nástrojov, proste veľa frekvencií, ktoré si treba v rámci samoštúdia ešte dobrať:-) Možno sa dopracujem aj k matematike, aby som si predĺžil večnosť, však uvidíme.
Ospravedlňujem sa za ten zmysel pre humor, ale viedli ma k tomuto postoju vážne dôvody, nie záujem robiť si srandu. Ak ma nechápete, tak mi je to ľúto, ale rešpektujte moje rozhodnutie, pls, aj keď to teraz nechápete.
Tak, ako viem, že stupnica C dur pozostáva z týchto tónov: c, d, e, f, g, a, h.
Tak, ako viem, že pentatonická stupnica C dur pozostáva z týchto tónov: c, d, e, g, a (vhodné na sólovanie) - môžete hrať čo vás napadne.
Majte sa! A smejte sa, aj keď bezdôvodne - to sa ešte ako tak dá pochopiť.

oblubenakniha

Knihy nemám obľúbené na kusy, ale na autorov alebo na série. Mám rada Patriciu Briggsovú, Ilonu Andrews, Jima Butchera, Sergeja Lukianenka a z našich Alexandru Pavelkovú a Juraja Červenáka. A kopu iných.

Ipsilon

6 pardón, aby som nezavádzal. Mne sa už z tých liekov asi znížilo IQ, nuž, svetový mier ma už nebude trápiť (o jednu starosť menej).

Ipsilon

A čo Ťa na tom Utrpení tak zaujalo, ak sa môžem opýtať? Niekto celú knihu pretrpí, že? Iný zase nemôže uhasiť smäd. Každý máme nejaký problém. Ale dá sa všetko zvládnuť, keď máte po čom siahnuť, napr. AD-čká a tak.
But nothing compares to these blue and yellow pill:-)
www.youtube.com

Ipsilon

Mojou obľúbenou knihou niekedy v budúcnosti bude: Neuhasiteľný smäd, 5 spôsobov ako ho uhasiť.
Len tak zhruba k tým metódam:
1. Upite si z nápoja, ktorý obsahuje molekuly s príponou OH (neide o olymp. hry).
2. Použite hasiaci prístroj (stačí použiť len obal).
3. Použite terapiu červenou, vypálenou tehlou (cieľový objekt je gebuľa)
4. Upite si trochu a.py.
5. Upite si trochu z dekolorizovanej ok.ny.
6. Upite si trochu z lacnej voňavky:-)
Nebudem klamať, len o tom sa bude točiť moja kniha. Rovno in medias res, či sa to niekomu páči alebo nepáči a ak sa vám to páči, nech sa páči.