Hemofóbia

Príspevok v téme: Hemofóbia
Eway

Zdravim.

Uz od zhruba svojich 6tich rokov trpim z tohoto maximalne iracionalneho a hlupeho strachu z krvi. Neviem kde sa vzal, mozno ho do mna vstepili rodicia. Vzdy ma zaujimala medicina, ale paradoxne sa vdaka tomuto nemozem pohnut dalej. Skusal som samoliecbu a niekedy pohlad na krv zvladam, ale inokedy je to horsie. Vadi mi hlavne pohlad na ostre predmety vstupujuce pod kozu, tazko povedat ci je zdrojom toto, alebo nieco ine.

Je nejaka moznost, ako sa tohoto trvalo zbavit? Koho odporucate navstivit? Mate podobne skusenosti?

Dakujem za pomoc!

wawa

Mne predtým tiež vadil pohľad na krv a tiež som sa bala injekcií, hlavne ten pohľad, ako ihla vniká pod kožu...Ale potom v určitom veku to samo prestalo, teraz chodím darovať aj krv a už mi to nič nerobí.

jajka001_

psychologa. je to len neodvovodneny strach, keby si sustavne prichadzal do styku s krvou, tak ti to tak nepride. prilis sa sustredis na ten strach, na ten pocit, neustale si v strehu, napati. skus to tak nebrat. povedz si ze je to kecup - aj ked vies ze nie je. odosobni sa. vezmi brigadu v masiarstve :) pri pohlade na krv to predychaj. divaj sa na to a nehovor si v duchu, krv, strasné, fuuj a podobne. bez akychkolvek emocii. povies si len, ano , je to krv. nic viac.