Založenie živnosti

Príspevok v téme: Založenie živnosti
jancecka

Brat dokončil školu. Chce sa zapísať na úrad práce ako nezamestnaný. Po troch mesiacoch si chce založiť živnosť. Neviete niekto, ako to teraz chodí? Kedysi to bolo tak, že tí čo si založili živnosť, prvé dva roky neplatili odvody. Platí to naďalej? Počula som niečo aj o dotácii pre začiatočných živnostníkov. Prosím o rady ohľadom tejto témy. Ďakujem.

kristi 007

Dobrý deň, so živnosťou, s jej založením, registráciou a hlavne poradenstvom mi pomáhala firma, čo sa špecializuje na zakladanie spoločností. Sú veľmi ochotní, pomôžu a výborne poradia, sú profesionálmi v tejto oblasti.
Tu je kontakt na nich: www.legalchoice.sk

lucindaDN

Ten plan si vytvori sam,a je tam moznost,ze mu to neschvalia,ale ak to bude mat dobre vypracovene a nie nejake utopisticke podnikanie,tak by mu to mali schvalit.A ano zdravotne si plati,socialne az po roku.

jancecka

a ten podnikateľský plán, to si vytvorí sám? Je možné, že mu ho aj neuznajú? zistili sme si, že tri mesiace minimálne musí byť zaevidovaný na úrade práce. A že odvody neplatí len do sociálnej, ale zdravotnej hej.

lucindaDN

Ano mas pravdu v tom,ze odvody rok neplati ako zacinajuci SZCO,na to,aby dostal dotaciu je potrebne aby si urobil podnikatelsky plan-zamer,ktory ak mu na UP schvalia,dostane nenavratny prispevok vo vyske tusim 2300Eur,ale to musi potom 2roky podnikat,inak by prispevok musel vratit.