Moje divne zuby

Príspevok v téme: Moje divne zuby
MaLaBa

Tak no neviem ci to sem patri ak nie tak sa ospravedlnujem vopred hm ale mam zubny problem a neviem co s tym...
Tak neviem ci ste niekedy pri prezerani zubov videli alebo citili jazykom ze medzi zubom a dasnom mate volne miesto...
Pritom zub je pevny ziadne krvacanie dasna nieje ani ziadna bolest len proste citit medzeru v hornej casti zuba hm...

lolek

Ja s tebou absolutne suhlasim. Ja napriklad uz velmi dlho pouzivam iba presne tuto kefku. Kupujem vzdy to trojbalenie (jedna zdarma) a som maximalne spokojny. Neviem, kto tu zaviedol take prisne pravidla. Mozno to v tomto pripade nevymazu lebo v tomto pripade sa vobec nejedna o reklamu, ale o dobre mienenu radu. Tazko povedat lebo uz som videl aj take prispevky, v ktorych niekto chcel poradit konkretny produkt a namiesto nazvu toho produktu tam mal uvedene "odstranene".

mate59

ale ako mám poradiť, lebo práve tá kefka je vážne kvalitná a dobrá,to by sa nemalo mazať.Keď to človek nemyslí ako reklamu tej firme.

lolek

mate59 presne, ale obavam sa, ze ti ten nazov konkretnej zubnej kefky asi vymazu. Ja som ju tam z toho dovodu neuviedol lebo je tu obrovska cenzura a nic tu nie je mozne uviest. Ale dufam, ze si to aspon dotycna stihne precitat tak, aby jej v drogerii nejaka mila teta "neporadila" nejaku smiesnu zubnu kefku namiesto toho, aby si v lekarni kupila poriadnu, napr. presne tu, aku si uviedol ty.

mate59

správne ako píše lolek,by som doplnil - kúp si v lekárni kefku Curaprox ultra soft 5460, navštív zubnú hygieničku v okolí a ona ti vysvetlí tvoj problém,naučí ťa správnu techniku čistenia.Neváhaj s tým.

lolek

Ta "medzera", o ktorej pises, to mas predpokladam odhalene krcky na zuboch. Niekedy k tomu dochadza pri prilis hrubom cisteni/drhnuti zubov resp. pri pouzivani nespravnej techniky cistenia zubov, pri ktorej prave dochadza k zatlacani dasna smerom ku kosti a k naslednemu ustupu dasna, odhaleniu krckov a vytvoreniu medzier. Kup si najmaksiu zubnu kefku aku zozenies a pri cisteni bud velmi jemna (netlac prilis). Zuby sa nemaju drhnut, ale jemne cistit. Predpokladam, ze v tvojom pripade sa nejedna o paradentozu, kedze pises, ze zuby su pevne a nie je pritomne ani krvacanie dasien. Z toho usudzujem, ze ustup dasna bol sposobeny prave hrubym drhnutim zubov. Aj napriek tomu ti vsak doporucujem uzivanie Konzemymu Q10 v tobolkach, ktory okrem ineho posobi aj na zlepsenie pevnosti dasien. Dalej okrem najmaksej zubnej kefky si kup a pouzivaj aj zubnu pastu urcenu na problemy s dasnami, konkretne na odhalene zubne krcky. Prajem vela uspechov.