Mozem mat pocit ze vztah manzelky a jej matky je prehnany

Príspevok v téme: Mozem mat pocit ze vztah manzelky a jej matky je prehnany
Mfucik

Zdravim,

Ked som si listoval fora tak som si nasiel vela prispevkov o prehnanom vztahu muza k svojej matke.
Mozem mat pocit, ze toto funguje aj medzi zenou (mojou manzelkou)a jej matkou.
Ono je to o to zvlastnejsie, ze s manzelkou byvame vzdialene od svokry a vidame sa tak raz za mesiac a to len na vikend
Ale to nebrani v podstate denne mojej manzelke minimalne 30 minut telfonovat domou svojej mame (len mama nikdy nie otec).
Mne to nepripada prirodzene a specialne ked vela krat mam pocit, ze volaju a opakovane riesa tie iste veci.
Mne osobne staci volat svojim rodicom raz do tyzdna aj to vela krat zabudnem.

Dakujem za Vasu radu pripadnu pomoc pri vysvetleni.

ted

pre "teda":s peniazmi som nikdy nemal problem..skor ze som odmietal ja podporovat zo svojich ich rodinu.keby nemali doma chlapa nepoviem ani makke f ale ja nebudem chovat zdraveho ale leniveho a neschopneho chlapa.vravis vyhra.aka? robit v zahranici je vyhra? podla mna nie.neverim zeby kazdy jeden nemenil radsej vediet zarobit doma namesto toho vonku.

janka666

Ach, keby mne mamka žila, tiež by som s nou denne telefonovala..o hocičom a dlho, len keby bola tu.

Mám syna 33 ročného a v zahraničí a každé 3 dni si voláme..väčšinou on mne a ak on sa neozve, ozývam sa ja..som matkou a chcem počuť svoje dieťa a vedieť ako sa má,hoci má svoj vek..a tiež som rada, že syn prejavuje voči mne pozornosť, že potrebuje vedieť ako sa mám a niekedy aj poradiť...

Vzťah rodičov a detí aj ked sa tie deti osamostatnia a majú svoje rodiny by sa nemal zmeniť. Ak dospelé deti potrebujú sa kontaktovať s rodičmi, tak je to len chvályhodné..koľko je takých, ktorí o svojich rodičov nejavia vôbec záujem.

betkacat

a takisto si píšem s dcérou, ktorá je už dospelá...aspoň sa pozdravíme a opýtame sa na zdravie a tak...človek ked nemá svojich blízkych pri sebe je rád že sú v poriadku.
Nemyslím, že by bola o to menej samostatná, je 500km z domu a musí sa starať sama o seba, nikto jej nepomôže, tak aspoň psychická podpora.

betkacat

evidentne si vaša manželka potrebuje povykladať so ženou, a kedže býva preč od rodiny a v novom prostredí ešte zrejme nenašla takú osobu s ktorou by sa mohla rozprávať tak to rieši takto. nevidím v tom nič zlé, ja si tiež píšem so sestrou každý deň a koľkokrát len také samé babské blbosti, môj muž mal tiež zo začiatku pripomienky, vysvetlila som dôvody a teraz ked nesedím pri compe v danú dobu, tak sa len začuduje že nemáme zlet...

teda

TED neviem ci vies co vsetko potrebuje dieta,tak si myslim ze tvoja EX bola nutena odist do zahranicia zarabat aby uzivila dieta a to ze jej matka pomaha,tak to je podla mna jej vzhra.

ted

mne sa kvoli svokre rozpadol vyse 10rocny vztah,,bola a je na dceru ekonomicky odkazana kedze zije s tlkom.vlasne oni dve ziju ako muz a zena, dcera nakupuje zasobuje rozvaza stara sa o domacnost mamka zasa vymysla rozne super akcie pre nase dieta...vlastne moje dieta ma za otca babku.moja ex teraz slusne vonku zaraba a spokojne si gazduju..vlasne nie az tak spokojne lebo mojej ex to vsetko dochadza ale nema silu to zmenit.ono sa ani neda kedze svokra je dokonaly manipulator,keby sa otvoril odbor na nejakej skole tak by mohla vyucovat.pod zamienkov vyssich cielov dcerenku pekne zmyka vlastne ani nie lebo sa stara o dceru a opatrovatelku predsa treba platit,nakoniec je dcerenka mamke zaviazana ze pre nu tolko robi a co by robila bez nej ze? no ona teraz zufalo hlada muza lebo niekde vo vnutri jej to cele nevyhovuje ale zatial nema silu sa matke vzopriet..kto tomu nerozumel nevadi ani ja tomu vlastne nerozumiem .-))

Liana...323

Nie si náhodou môj švagor? :)
U nich je presne ten istý problém. Švagriná rozpráva s mamou, mojou svokrou denne aj niekoľko krát, na tom by nebolo nič čudné, ale oni rozoberajú všetko, od jedla, nákupov, čo urobil vnúčik, čo zas vyviedol zaťko, čo ona, ako v robote, a celý deň minútu po minúte čo robili si vyrozprávajú. Problém by to nebol, keby to ostalo medzi nimi, ale... Keď prídeme na návštevu, svokra nám všetko rozpráva. Vieme o všetkých ich problémoch, starostiach, čo robili, jedli, kedy boli v práci, proste všetko. Vôbec nás to nezaujíma, máme dosť svojich problémov, ale zastaviť sa nedá. Potom ťahá od nás ako my žijeme, aj od druhého švagra s rodinou a všetko referuje dcére. Absolútne žiadne súkromie nemáme, pretože nás potom ohovárajú a pod. Keďže zmeniť ich nemôžeme, zaujala som mlčiace stanovisko a nerozprávame nič o nás. O našich plánoch, či živote. To sme samozrejme najhorší, lebo sme tajnoskári. No choré. Ale už to neriešim, len mi je dakedy švagra ľúto, lebo on je najhorší. Môj muž to našťastie pochopil a doma nič nerozpráva. Volajú si len v najnutnejších prípadoch a tak.

Miera

Jedno si treba uvedomiť. Človek je spoločenský tvor. A aj psychológovia by mali vedieť, že učiť sa máme od skúsenejších a múdrejších.A mali by vedieť, že človek sa učí do smrti.Preto ak rodič je skúsenejší a aj múdrejší prečo by nemala dcéra, syn si trochu pohovoriť. Veď koľko je rodinných podnikov kde sú spolu skoro až do smrti a celé dni prediskutujú o pracovných problémoch,idu aj občas spolu na dovolenky a nik im to nevyčíta.
Jedna zásada je rodič má pomáhať upevňovať manželstvo a nemiešať sa doň ale len poradiť s mierou.
Koľký muži majú svoje počítače,koníčky kde míňajú peniaze a čas a manželky im to trpia ! Prečo by potom nemohli si aj ženy pohovoriť s niekým. Psychológovi by museli platiť.

Iveta Michael

Mfucik...no vidíš tisíc pohľadov na jeden problém! Ale ja si myslím že je to troška prehnané i keď je dobré že má asi dobrý vzťah s matkou....Ja mám tiež s maminou dobrý vzťah /no otca mi nikdy nenahradí,zomrel/ ale volám jej tak raz za dva týždne...
Mám jednu známu ktorá opustila rodinu z číreho zúfalstva pred svokrovcami...jej manžel na nich visel a dával im prednosť a ona to neuniesla...aj deti hoci plnoleté sa viac naviazali na otca.No ťažko posudzovať,keď dom toho nevidíme...ale jedno viem určite ak sa dvaja zoberú tak sú jeden pre druhého! V Biblii je tiež napísané: Muž priľne k svojej žene a opustí matku i otca atď...a platí to samozrejme aj opačne. Tak môj názor je jednoznačný.

jajka001_

podľa mňa je to uplne normalne, mozes byt rad ze ma dobre vzťahy s matkou. a este k tomu, neotravuje teba s babskymi rečami, ale vykeca sa s maminou :)