Cholesterol

ivana45

V tom gaineri nevidim nic, co by malo hladinu cholesterolu ovplyvnit. Ak posilujes, zvysujes si tzv. dobry cholesterol.

ivana45

Aj stihli ludia mozu mat vrodenu odchylku v tvorbe cholesterolu. Treba upresnit, ktoru podmnozinu cholesterolu mas vyssiu.
Dnes je zname , ze aj "zly" LDL cholesterol rozpada na skodlive a neskodne zlozky. V BA sa to da vysetrit (FN Mickiewicova ul, pristroj Lipoprint, plati si to pacient, cca 30eur).
V kazdom pripade zniz "ponuku" svojmu telu - zjedz menej tukov, hlavne vynechaj tucne jedla zo zvierat (zvlast zakerne su udeniny) a plnotucne mliecne vyrobky. Pohyb !
Prospeje ti nejest "rychle cukry" - jedla, co chutia sladko, sladene napoje.

ivana45

Aj stihli ludia mozu mat vrodenu odchylku v tvorbe cholesterolu. Treba upresnit, ktoru podmnozinu cholesterolu mas vyssiu.
Dnes je zname , ze aj "zly" LDL cholesterol rozpada na skodlive a neskodne zlozky. V BA sa to da vysetrit (FN Mickiewicova ul, pristroj Lipoprint, plati si to pacient, cca 30eur).
V kazdom pripade zniz "ponuku" svojmu telu - zjedz menej tukov, hlavne vynechaj tucne jedla zo zvierat (zvlast zakerne su udeniny) a plnotucne mliecne vyrobky. Pohyb !
Prospeje ti nejest "rychle cukry" - jedla, co chutia sladko, sladene napoje.

Kruspe

Zloženie:
základ – maltodextrín, sušená srvátka, glukóza, sójový a srvátkový prtoteín, xantán, karnitín tartrát, aspartám, enzýmy, vitamíny C a E, beta-karotén, mliečnan železnatý, mliečnan zinočnatý, chromid chromitý.

Nutričné informácie 100 g 40 g /1 dávka
Energetická hodnota 1530 kJ 612 kJ
Bielkoviny 21,6 g 8,6 g
Sacharidy 68,4 g 27,4 g
Tuky 1,8 g 0,7 g

Vitamíny a minerálne látky ODD % v 1 dávke
C (k. askorbová) 14 mg 5,6 mg 9,3%
E (tokoferol) 4,5 mg 1,8 mg 18%
Beta-karotén 1,0 mg 0,4 mg 50%
Mg (horčík) 49 mg 19,6 mg 6,5%
K (draslík) 745 mg 298 mg
Ca (vápnik) 242 mg 96,8 mg 12,1%
Fe (železo) 5,6 mg 2,2 mg 15,7%
Zn (zinok) 2,5 mg 1,0 mg 6,7%
Na (sodík) 460 mg 184 mg
Cr (chróm) 60 μg 24 μg
Aminokyseliny
L-karnitín 335 mg 134 mg

Moze nieco z tohto ovplyvnovat vysku cholesterolu, teda zvysenie ? ked posilujem ??? ci ked budem aj behat tak to bude v norme ???

RNG

Inac, pre zaujimavost, najviac tukov(triglyceridy) sa tvori v nasej peceni z prebytocnych jednoduchych cukrov, najma fruktozy, ktora na 95% skonci v peceni a nie ako glukoza vo svaloch. A za posledne desatrocia mnohi vyrobcovia nahradzaju cukor lacnejsim sladidlom, fruktozou vyrobenou z kukurice co vedie poriamo k obeznosti a nepriamo k zapchatym cievam

RNG

kedze velka vacsina cholesterolov sa vvyraba v nasej vlastnej peceni okrem spravnej stravy sa da znizovat vyroba vytazkom z listov cukrovej trstiny, Policosanolom.
Davkovanie je od 10 do 40 mg, tj dokopy nic a je to velmi ucinne, porovnatelne s chemickymi liekmi, ale absolutne bez zlych postrannych ucinkov.