je to genitálny herpes?

Príspevok v téme: je to genitálny herpes?
krpcek

zdravím, asi pred 3 dňami sa mi na vnútorných pyskoch pošvy vyhodili vyrážky. Vyzerá to presne ako afta v ústach. Na internete som zistila, že to zodpovedá genitálnemu herpesu, ktorý je vraj výlučne pohlavne prenosný. Lenže ja som niečo také mala už pred 5 rokmi a to som bola panna, žiaden pohlavný styk som nemala. Tak teraz som z toho jeleň. Väčšina ľudí opisuje genitálny herpes ako pľuzgiere, ktoré praskajú. Ja som však pľuzgiere vôbec nemala, len drobné vyrážky, na ktorých sa potom vytvoril taký biely povlak (presne ako afta v ústach). Pred tými 5 rokmi som bola u gynekológa, ten vôbec nevedel čo to mám, vtedy som mala asi len 2 vyrážky, avšak dosť veľké, povedal, že to vyzerá ako popálenina (?), preventívne mi spravil test na sifilis avšak na herpes nie. odvtedy som mala pokoj, no a teraz sa to zase objavilo. Mám len jedného sexuálneho partnera, s ktorým som už asi 2 roky. Máte s tým niekto skúsenosti? Mohlo by ísť aj o niečo iné ako herpes, povedzme len nejakú infekciu napríklad z pracieho prášku?...ak to nezmizne pôjdem s tým k lekárovi opäť. rada by som však vedela, či je aj iná možnosť ako herpes

RNG

Tusim, ze ludia nevedia poriadne vyhladavat, lebo tato tema sa donekonecna objavuje znova a znova
Nuz na viralnu imunitu, tj jej zvysenie opakujem
Pri dnesnej tichej viralnej epidemii, ktoru lekari obvykle podcenuju, zvysujte si viralnu imunitu a kazdy by mal brat aspon selen, zinok, jod, vitamin D-3 a obcas probiotika, ti co maju viac problemov tj castejsie sa opakujuce prejavy(opar, pasovy opar, bolesti z roznych zapalov, hpv, ebv, koksakie a ine virusy ) si mozu vybrat niekolko z nasledujucich, zoradenych zhruba podla ucinnosti
aloe vera(dlhodobo brane zvysi imunitu voci nielen virusom ale aj inym), l-lysin, vitamin C vo vacsich davkach, echinacea, baza, astragalus, GSE, oreganovy olej,collostrum, lapacho, extrakt z olivovych listov a chaparal(larrea tridentata)a chaga.

RNG

Rozne herpesy nam prezivaju v tele, casto uplne bez prejavov, ale pri oslabeni tela tj oslabeni viralnej imunity sa prejavia v tele,vselikde, od zapalov nervov, vyrazok na kozi a slizniciach az po vnutorne zapaly na roznych organoch.
Virusy sa prenasaju priamym dotykom, priamym stykom hlavne, lebo nevedia dlho prezit mimo tela.
Ale mozu sa preniest aj mimotelesne a cez hmyz.Najma bodavy, kde je prenos rovno do krvneho obehu.
A nachadzaju sa kdekolvek v tele, nie len na miestach symptomatickych prejavov, tj prenos je vzdy mozny, aj ked z miest prejavov je radove ovela pravdepodobnejsi(samozrejme, lebo tam je tych virusov podstatne viac, nez inde)
Preto si treba posilovat viralnu imunitu, vyhladajte si , na tuto temu som pisal uz mnohokrat.

Smajla

Ahoj Krpcek, herpes nie je len pohlavne prenosný, je to forma vírusu. V každom prípade zájdi ku gynekológovi, ten ti predpíše antivirotiká - Herpesin, ten ti pomôže. Ja tiež trpím tou chorobou a opakuje sa mi to pravidelne raz do roka, tento vírus je žiaľ nevyliečiteľný, ale dá sa potlačiť. Hlavne pokoj, lebo ho môže vyvolať aj stres!