mánio-depresívna porucha

Príspevok v téme: mánio-depresívna porucha
wilinka

ahojte
liečim sa na mánio-depresívnu poruchu už 11 rokov a stále je to o tom istom.chvílu je dobre a potom zle.skúšala som aj pracovať,ale nikdy som nevydržala dlhšie ako pár mesiacov.teraz som na invalidnom dôchodku a len mám z toho trápenie.dostávam minimum eur a ledva z toho vyžijem.osamostatnenie od rodičov mi nehrozí lebo by mi to nevychádzalo.začiatkom roka som bola v nemocnici a potom mi bolo istý čas dobre.ale akonáhle sa zmení počasie tak aj moja nálada.teraz mám depresie,stavy beznádeje a občas aj myšlienky na samovraždu.nič ma neteší.ak máte neikto podobné problémy tak píšte a poraďte mi čo by mi mohlo pomôcť aby som sa mohla zbaviť depresií a zaradiť do normálneho života.

B.

Ako si aj sama správne napísala, v prvom rade treba za psychickým ochorením vidieť veci, ktoré sú takpovediac logicky vysvetliteľné.
K tej alternatívnej liečbe. Aura človeka je ako špongia, môžu sa do nej dostať tzv. negatívne energie, nechcem to bližšie špecifikovať, lebo tie slová nemám rád, ale tie energie skutočne jestvujú. U mňa to bolo o tom, že som mal v aure negatívne energie. Veľa som toho musel preskákať, kým sa prišlo na to, ako to dať preč. V podstate som si dosť pomohol aj sám tým, že som to od nich takpovediac odkukal. Niečo možno urobiť aj na diaľku, stojí to dosť vlastnej energie, ale ak by to malo pomôcť, tak by to bolo super. Ak by si mala záujem, tak by som ti mohol skúsiť pomôcť, hoci grátis by to nebolo, ale dohodli by sme sa. Najprv by si musela vidieť, že ti to pomáha, ak by to nepomáhalo, tak by to bolo zbytočné riešiť, mohli by ťa vodiť za nos a nič by v tvojej aure byť nemuselo. Ide najmä o to, že ak tie energie človek nechá v aure, tak oni v priebehu cca. troch rokov prestanú pôsobiť, definitívne vykonajú svoje dielo skazy a odrazí sa to na psychike v podobe nejakého duševného ochorenia. V prípade tých negatívnych energií ide napr. o kliatby, porobenia a pod.
Ak chceš, tak mi napíš. Skúsili by sme to na diaľku. Ak by ti to hneď zabralo, tak by som ti poradil ako ďalej.
Osobne si myslím, že mnohí psychiatri vedia o takejto negatívnej energii, ale nechcú o tom rozprávať, aby nevyzneli neprofesionálne, pričom mnoho ľudí má problém práve s tým.
Stavy, ktoré mi tie negatívne energie spôsobovali sa nápadne podobali na silné depresie. Spomínam si, že som mal tiež fázy, kedy mi bolo veľmi dobre, akoby som mohol dýchať a potom prišlo obdobie, kedy som bol v koncoch.

wilinka

Iveta Michael na individuálnu psychoterapiu chodím a pomáha mi to.len mám problém so svojím psychiatrom.tomu až tak nedôverujem.keď som bola v začiatkoch ochorenia tak som mu dôverovala úplne ale v poslednej dobe sa ku mne správa odmerane a má na mňa menej času tak už mu nedokážem povedať všetko.asi preto som vyhladala psychologičku ktorej plne dôverujem.a aj personál stacionáru je velmi dobrý a môžem sa tam s nimi porozprávať o všetkom.stacionárne sestry majú dosť skúseností tak vedia dobre poradiť.

wilinka

B. toto ochorenie môže spôsobiť problém v tehotenstve,nejaký úraz hlavy ale býva to aj vrodené.ja to mám bohužial vrodené a je riziko, že to budú mať aj moje deti.teda ak nejaké budem mať.lebo ja musím byť vo veľmi dobrom stave aby som zvládla mať deti.teraz sa snažím chodiť na individuálne psychoterapie a dosť to pomáha.je to veľmi dobré keď má človek depresie a môže sa vyrozprávať niekomu komu naozaj dôveru.ja som našla vynikajúcu psychologičku a už aj v minulosti mi dosť pomohla.alternatívnu liečbu som neskúšala ale mohol by si mi to priblížiť aká liečba to vlastne je?

B.

Pre Wilinku:
Ďakujem za priblíženie tohto asi dosť hnusného ochorenia. Neviem si to ani predstaviť. Ja prekonávam depky, teraz ich ani neriešim, mám dobre lieky a vsadil som aj na alternatívnu liečbu, čo bolo dosť rizkantné, ale výrazne pomohlo, v podstate ak by som sa nemal až tak rád, tak by som mohol fungovať aj bez liekov, ale trochu to treba pobrať aspoň pol roka minimálne, aby ten strach úplne odišiel, ktorý je v mojom podvedomí. Ono sa vraví, že sýty hladnému neverí. Ja si to neviem fakt predstaviť, že raz by som bol tak hore a raz úplne dole.
Hej, čo vlastne spôsobuje toto ochorenie? Nejaká trauma alebo čo.

Iveta Michael

wilinka...nuž máš asi rovnakú Dg.akou trpel spevák Petr Muk...ono je to ťažké,nie každému rovnako zaberajú rovnaké či podobné lieky...ten stacionár je asi dobrá vec,musíš byť pod kontrolou odborníka alebo aj niekoho kto Ťa má veľmi rád a mu na Tebe záleží.Skús si spomenúť čo Ti naposledy urobilo takú väčšiu radosť a dopraj si to. Mániodepresia sa horšie lieči ako iba Depresia samotná s prejavmi úzkosti,ale tun platí že nesmieš byť sama so svojimi myšlienkami. A mať lekára s ktorým si spokojná a ktorému sa môžeš zo všetkým hneď zdôveriť,možno by pomohla aj individuálna psychoterapia!

wilinka

B. trošku ti priblížim to moje ochorenie:
striedajú sa mi mánie a depresie.mánie sú stavy keď všetko zvládam,som zrýchlená,rýchlo hovorím a robím veci neuvážene.často sa vtedy človek zadĺži a urobí to čo by v živote nespravil,pretože nad ničím dlho nepremýšla a koná zbŕklo.depresie sú stavy keď je človek smutný,často plače,je v beznádeji a častokrát má samovražedné myšlienky.ak máš ešte nejaké otázky tak sa pýtaj

wilinka

siisa 25, ako chodím na stacionár,trošku sa mi polepšilo.je to teda lepšie no dúfam že sa to nezmení.chcela by som sa na istý čas zamestnať aby som sa dostala z dlhov a potom si myslím že to budem mať lahšie

tak

Draha Wilinka, ahoj, ... radost sialena uzasna prebudzajuca do zivota, laska diva ziva dobra, ... toto vsetko Ti zivot ponuka, ... tak naciahni ruky Tvoje a zober si Tvoje stiastie, caka na Tebe, je len pre Teba, len pre Teba, ... zasluzis si vsetko stastie a lasku a radost tohoto sveta, ... som s Tebou, ... podari sa, ...