Je to normálne?

Príspevok v téme: Je to normálne?
gabinka 123

Som slobodná bezdetná tridsiatnička.Minulý mesiac som bola na preventívnej prehliadke.Chodím pravidelne na gyndu aj k praktickému lekárovi.Minulý týždeň som bola na preventívke u praktickej lekárky a bola som prekvapená keď mi povedala aby som si spustila nohavice a nohavičky pod kolená a roztiahla si zadok.No poviem Vám hrôza.Je to bežné?V mojích rokoch?

llek

Bud rada, ze sa tvoja doktorka zaujima aj o tuto oblast. Je to medzi ludom take trochu tabu. Nikto nema problem otvorit usta, aby ti tam lekar pozrel. Konecnik patri k telu rovnako ako vsetky ostatne casti a otvory, preto si zasluzi pozornost lekara. Iste vyzaduje si to takt a urcite podmienky, aby pacient citl urcitu dovernost a sukromie pri vysetreni. Viete kolko pokrocilych nadorov prave haklivych oblasti sa zisti neskoro, lebo ludia sa hanbia - konecnik, semenniky a podobne. Iste vo veku 30 rokov je pravdepodobnost ochorenia konecnika mala, ale mozno aj ty sama si vdaka tomuto vysetreniu uz v tomto veku zvyknes, ze je to vysetrenie ako kazde ine a patri do preventivky.

stevka5

Ja si myslím že je to normálne a že aj toto vyšetrenie patrí do preventívnych prehliadok.Ja mám cez 50 a na preventívky chodím pravidelne každý rok na gynekologiu a aj k svojej obvodnej lekárke a tá nikdy okrem iných vyšetrení nevynechý vyšetrenie konečníku.