Omše

mirka 23

Peniaze sa za omšu davať nemaju! Je to práve kontraproduktívne. Ak chceš dať peniaze, tak na kostol, a nech ti daju služiť omšu. Že si rimokatolička...
Sesterka chodila s chorým synom za pravoslávnym kňazom a ten vravel, že on nezoberie peniaze, pretože to nebude mať taký účinok. A btw, jemu to pomohlo, ale ten farar sa modlil len pri ňom.

M.

Bez vetra sa ani lístok nepohne a to platí podľa mňa aj o zázrakoch. Niekto niečo musí spraviť, aby sa niečo udialo. Len tak z luftu zázrak nepriletí:)

lost

Ktovie, ale viem len jedno a to ze ak by sa dalo kupit zdravie, tak by bolo predavane za viac ako je clovek schopny za zivot zarobit :)

Ale zatial nikto nevyvratil ze zazraky neexistuju ;)

ojka

sú to len milodary, zo "slušnosti" sa dávajú, ale omša ma inak takú istú hodnotu, či by za to človek dal 50 Sk alebo 100 Sk......

ako myslis

to je najma o viere,tazko vysvetlovat neveriacim a ateistom.ale pomaha to teda aspon co ja viem a co sa tyka mna...

majka__

osobnu skusenost nemam, ale v meste mame kostol frantiskanov, kde je postavena taka lurdska jaskyna a tam uz niekolko desiatok rokov ludia, ktori boli zazracne uzdraveni alebo ktorim pomohla modlitba pred jaskynou, davaju urobit taky mramorovy obdlznik (take nieco ako sa robia nahrobne kamene, ale je to male) s podakovanim za pomoc alebo uzdravenie. stretla som sa s tym, ze ludia davaju peniaze na omse za zivych (aj my sme dali, ked moja mamka oslavovala jubileum - 60)... ale tazko povedat, ci vidno navonok, ci modlitba alebo omsa za toho cloveka pomohla.
ale ja osobne si myslim, ze to pomaha. ak ma clovek napr. tazky zivot a niekto da za neho odsluzit omsu, si myslim, ze Boh mu pomoze zvladat tazkosti... da mu este viac sily tie tazkosti niest... ale viac som pocula o davani penazi na odsluzenie omsi za mrtvych.