Nadmerne ochlpenie - tabletky

LiliLili

ahojte ja som mala a mám ten istý problém a antikoncepcia mi pomohla len pokiaľ som ju brala keď som ju vysadila chĺpky sa začali zasa rozšírovať a na tie ktoré už máte to nezaberie s nimi sa nestane nič

mariaXB

Na zvyseny testosteron je urcena aj antikoncepcia Minerva a Diane35. Existuju aj prirodne preparaty na baze fytoestrogenov,ale tu treba byt trpezlivy.Volila by som kratkodobo antikoncepciu a po vysadeni udrziavat tymito preparatmi.

melon

Ja mam tiez ten problem. Chlpy na bruchu, mam aj mastnu plet. Hlavne v poslenom case mam pocit, ze sa to zhorsuje. U gynekologa som este nebola.
Predpokladam, ze ti robili aj testy, vsak?

sososo

Melon, bola som u gynekologicky, ta mi ju predpisala, a mam aj akne, takze zaroven aj na to. Vreya je prakticky urcena na tieto dve veci. Na akne aj na tazke formy by to malo zaberat.

melon

Ak sa mozem opytat, u koho si bola? U gynekologa alebo endokrinologa? A mala si aj nejake ine problemy okrem toho ochlpenia?

sososo

Akoto, nadmerne ochlpenie - hirsutizmus - je pricinou zvyseneho mnozstva muzskych pohlavnych hormonov(androgenov)v tele. Takze treba dat do poriadku hormony.
Specialne na to je urcena antikoncepcia VREYA, ktora ma sice antikoncepcne ucinky ale je urcena najma na liecenie akne a nadmerneho ochlpenia. Aj mne ju lekarka predpisala, mam ten isty problem, ochlpenie na bruchu, aj silnejsie na rukach. Zatial ti neviem povedat vysledky, beriem ju kratko, ale dufam ze to aspon trochu zaberie.
Drzim palce :)