Čo persne je anorexia?

Príspevok v téme: Čo persne je anorexia?
Iveta Michael

Začína to tak že sa nasilu prinútim menej jesť a postupne to znižujem na jednu rajčinku denne? A ako sa to vlastne prejavuje? Nie je mi jasné či anorektici cítia niekedy hlad ale tvrdošijne odmietajú jesť alebo...oni vôbec necítia hlad a majú k jedlu odpor? Ako to vzniká ten odpor k jedlu,začne to v hlave alebo v zaťatom presvedčení že musím prestať jesť...Vďaka za vysvetlenie.

daniela2

Iveta, bola to ambulantná liečba, ktorú ona potom vzdala. Viem o nej, ale to sme už spolu nebývali, že skolabovala na ulici a potom bola v nemocnici a školu dokončila, iné informácie o ňom nemám. Angažovala som sa preto, lebo bývala s nami na izbe a liezla nám na nervy.
To mlieko s karamelom ju zakaždým prehnalo, takže z toho v nej veľa neostalo.

Iveta Michael

Daniela

No to je zaujimava skusenost toto ... inak karamel mam aj ja velmi rada :)
Ale kvitujem ti to že si sa tak angažovala v pomoci tej kamaratky lebo nebyt toho tak by skončila ... bohvieako, psychiatricka klinika je už krajnost ale ma vyznam pokial pacientke pomožu ... no inak mam vyhrady voči tymto klinikam ... vďaka za reakciu :)

daniela2

"ja som sa pytala lebo ma to zaujima a chcela som sa do toho trochu vžit aby som pochopila anorektikov "
bývala som s anorektičkou na internáte. Hovorila mi, že išla zo školy domov a popadol ju príšerný hlad a musela s tým dačo robiť. Tak vystúpila na tržnici, a cítila tam vôňu pečených gaštanov a mnohých iných jedál. Tak sa nadýchala a hlad ju prešiel a spokojná s riešením sa vrátila na internát učiť sa.
Raz za týždeň - asi v stredu, keď už od hladu nevládala, si upražila cukor na karamel a pridala mlieko. Vypila vtedy pol litra mlieka s karamelom a do soboty jej to vydržalo.
V sobotu a v nedeľu niečo zobala, lebo na ňu dohliadali rodičia, ale aj to boli minimálne dávky. Rodičom hovorila, že veď v Bratislave na internáte riadne je, a nám hovorila, že cez víkend riadne jedáva doma. Zistila som si jej telefónne číslo a zavolala jej rodičom, či vedia o tom, v akom je stave, potom som jej vybavovala psychiatrickú ambulantnú liečbu.

Iveta Michael

Holky brzdite ...
Sorry, ja som tu dlhši čas nebola ...
No ale k veci - to ste si nevšimli moj nick?

I.Michael ti nie je ... niekto tu za mňa daval fake reakcie a vy ste mu na to skočili, prehliadli ste detail ... ja som sa pyrala lebo ma to zaujima a chcela som sa do toho trochu vžit aby som pochopila anorektikov - nebojte ja sa nejdem tymto sposobom kantrit ale moj problem spočival v inom, trapila som sa kvoli niekomu a nejaky čas mi preto nechutilo jest ..spavala som dobre ale chut do jedla ma prešla ...

Po 2.) Niektore jedla sa mi vyslovene protivia ... napr.neznašam biele chude maso atd.ale nič tragickeho :)

Ďakujem vam za všetky reakcie ... len som ostala v šoku ked som videla že niekto iny v mojom mene reagoval ..kks .. :/

zuzka1911

Ahoj,
Myslim, ze je to ale pochopitelne, ze reagujeme precitlivelo. Asi preto, ze presne vieme o com bulimia a anorexia su a nepriala by som to ani najhorsiemu nepriatelovi. Keby sa dal vratit cas, vymazala by som zo svojho zivota den, kedy som sa vyvracala prvykrat.
Drzim palce, nech sa dari :) Pozdravujem a prajem dnes pekny den !

IvetaMichael

Zuzka1911...vaše odpudzujúce reči nie,lebo keď si niečo vezmem do hlavy nič ne svete ma neodradí...to aby bolo jasné. Po druhé: Nemám nejaký odpor k anorexii asi aj preto lebo mám hlboký odpor k bulímii,pri anorexii sa totiž nevracia,to mi je naozaj odporné...prepáčte mi tí ktorí tým prešli.:-( A po tretie: Pomohol mi fakt že sa zmiernila príčina môjho napätia a stresu / čaká ma totiž lek.posudková komisia/ a tiež ma potešilo zistenie že zo mňa ,,ubudlo,,ale neobávajte sa do extrému nepôjdem. Môj cieľ je 55kg a pod tú hranicu už nechcem ísť. A ešte čosi,tí čo ste tým prešli reagujete precitlivelo,ale neberte to prosím osobne,dobre? :-)