kontaktné šošovky

Príspevok v téme: kontaktné šošovky
essmi

dobrý deň mám nosiť okuliare ale nenosím ich lebo sa mi nepáčia a moja mama ma stále poúča a a dohovára mi že ich musím nosť lebo keď budem maŤ 18 aby som mohla ísť na operáciu ale musí sa mi zrak ustáliť a ja ju stále nepočúvam a nechem ich nosiť.. a tak stále rozmýšlam nad šošovkami ale mama opať vraví že som bordelárka a ona nebude somnou chodiŤ po očnom so zapálenými očami preto že si nebudem čistiť šošovky .. moja otázka či sa oplatia šošovky a akú máte stým skúsenosť ??

ivanecenka

ja nosím šošovky už vyše 10 rokov a nedám na ne dopustiť a som aj bordelárka:)ono sa treba naučiť, čo s nimi a potom to ide aj nám:) nosím trojmesačné Johnson a Johnson, alebo mesačné, tie vraj môžu byť v oku 30 dní a 29 nocí vkuse, ale nezdá sa mi to, max. deň, noc, deň som vydržala... ale sú pre mňa nenahraditeľné

lalal

Ahojte, aj ked to bude reklama, ale mozete povedat znacky a typ kontaktnych sosoviek co pouzivate?

Ja som mala ClearLab, tie bolo celkom dobre a potom od Ciba Vision a tie ma strasne rezali.

Karina

Suhlasim s kikush, urcite su pohodlnejsie ako okuliare ale konieckoncov to je len vecou vkusu :) ja ich nosim od 16tich rokov cize uz 4 roky takmer a doteraz som s nimi nemala takmer ziadne problemy, treba maximalne dbat na hygienu... sice sa mi v poslednom obdobi trosku viac susi oko, tak ich castejsie striedam s okuliarmi ale na sport a v slnecne dni su nenahraditelne :) na operaciu laserom planujem ist az o niekolko rokov, kazdy nech si tvrdi co chce ale podla mna je to stale este riskantne a z dlhodobeho hladiska este stale nie su kompletne vysledky a dopady na oko... tak si radsej pockam :)

kikush

Ja nosim sosovky uz asi 3 roky a nedam na ne dopustit. Chvalabohu som nikdy nemala problem, ze by som mala zapalene oci alebo podobne. Cistenie sosoviek nie je narocne, na noc ich dam do roztoku, rano vyberiem, nasadim a idem do prace. Je pravda, ze su v porovnani s okuliarmi nakladnejsie ale pre mna ovela pohodlnejsie a navyse nikto mi neveri ze mam v ociach sosovky:)

elena334

no ja som zacala nosit okuliare a nosila som ich az do 19tky bo mama mi nechcela kupit sosovky lebo je to nakladne..potom ako som sa osamostatnila zacala som nosit sosovky...snazila som sa ich umývat a davat na noc po puzdierka teda stalo sa mi ze som aj na to zabudla a rano som mala trosku zlepene oci.aj to ze sa mi sosovka dostala pod viecko...a teraz po 5 rokoch sa vraciam k okuliarom lebo som si nasla konecne co mi seknu...asi je to fajn striedat teda na dovolenku idem jedine v sosovkach je to fajn vec a vela ludi to nosi ale ked pises ze si bordelar tak by som ti to neodporucila lebo sa ti oci mozu aj zapalit..treba fakt dbat na tu hygienu a dobu kolko ich mozes mat v ociach..lebo po case ta zacnu rezat, ci skrabat v oku a to nie je dobre pre oko...