Plnka do torty - surny problem:(

Príspevok v téme: Plnka do torty - surny problem:(
milusca

kazdy rok robim manzelovi na narodky tortu, vzdy sa mi krasne podarila - robim puncovu. No a dnes som experimentovala, mam urobeny piskotovy korpus, v ktorom je kakao a chcela som urobil slahackovu plnku, ale smotana sa mi nechce vyslahat!!! Som s nervami na konci, este potrebujem urobit zemiakovy salat a rezne.

Prosim, napiste mi recept na plnku, chutny a odskusany. Dakujem vam.

milusca

Ja som najprv smotanu prevarila spolu s kakaom a praskovym cukrom, strcila som to do chladnicky a problem bol mozno v tom, ze som to slahala, ked to bolo este trochu teple. Malo sa to chladit celu noc.

Aduliena

Milusca, ak sa smiem spýtať, do tej smotany na šľahanie si dala kryštálový cukor? Pred šľahaním myslím. Lebo ak ano, práve preto sa ti ju nepodarilo vyšľahať...

milusca

Co sa tyka pudingu bez varenia - kupila som ho jeden, jediny raz ored niekolkymi rokmi, zmiesala som ho s mliekom a za par minut sa z toho urobil puding. Manzelovi nikdy nie je zle a po tom pudingu nam obom bolo nevolno, uz som zabudla, co to obsahuje, aby to samo od seba narastlo, ale ja by som to velmi neodporucala.

Inak vcerajsia oslava dopadla famozne, manzel mal velku radost. Torta sa mi podarila krasna a chutna.

mellinda

Zuzic, nie, aj som pisala, ze BEZ VARENIA. Je to speci druh pudingu, co sa nevari, myslim ze normalne sa len zmiesa s mliekom, ale do tejto plnky sa miesa normalne za studena so smotanou na slahanie. Je to znacka Oetker, neviem, ci aj ine znacky vyrabaju tento druh prasku bez varenia.

zuzic

dik:)
ok tak asi skusim najskor ten vanilkovy a potom neskor aj ten s tmavym:D sak ked ho zacapim medzi cesto tak nebude vidiet:DD

mellinda

Zuzic_, s tym tmavym to skusala mama a vravela, ze jej to vzhladom nepripominalo nic vabne :D, ale ved skus, chutit to bude dobre aj tak. :)

zuzic_

toto je aj moj problem v teple mi nikdy nejde vyslahat slahacka...
melinda vyzera teda cita sa to fakt zaujimavo urcite skusim dik za typ;)

milusca

Dakujem, ale uz som nemohla cakat, urobila som pudingovy krem, na jedno poschodie som naukladala marhule, na druhe broskyne a uplny vrch som ozdobila vlasskymi orieskami. Este tam pridu sviecky. Uz je torta v chladnicke. Fuuu.

Kyslu smotanu ani tvaroh doma nemame. Smotanu na slahanie som uz vsetku vyminula... V zivote ju uz nekupim, taka som rozculena.