nezodpovedne... da sa nejak vybavit?

Príspevok v téme: nezodpovedne... da sa nejak vybavit?
katrarinka

prosim vas, viete poratit co s tym ked stratite volicsky preukaz? pred rokom sme ho posielali so znamou sestre do nitry do skoly, ale v adrese na obalke nebolo udane jej meno, len cisto adresa skoly. dokonca ani fakulta, ani nic.boze si vycitam ake nezodpovedne ze kvoli mne teraz nebude moct volit. bohvie, mozno uz vobec. na skole vsak tvrdia ze ho nemaju, ze by si pamätali keby ho dostali. da sa vybavit novy?s5tna adresa pravdepodobne napisana nebola takze co teraz?

babenka1

Toto je vtip, nie? Prečo ste jej ho posielali už pred rokom??? Aj keby ho dostala, bol by neplatný, lebo by bol starý. Zákon hovorí:

Volič môže požiadať o vydanie voličského preukazu:

* najskôr 30 dní pred dňom volieb (t.j. 13.5.2010)
* najneskôr 2 dni pred dňom volieb (t.j. 10.6.2010) v úradných hodinách obce.

katrarinka

a teoreticky kebyze sa nenajde? lebo skole obalka s preukazom ani nedosla. dnes mi to napisali zo studijneho. nebude moct uz nikdy volit???

perfektna

Ahoj. Volicsky preukaz sa dal vybavit len do vcera. No smola, je vyskrtnuta zo svojho obvodu a inde bez vol. preukazu volit nemoze.

katrarinka

dakujem za reakciu, ale da sa vybavit novy? lebo som pocula ze vraj nie, ze to vas vyskrtnu zo zoznamu volicov normalne. tak co teraz?

jajka001_

skuste zistit na poste, ci to bolo dorucene, ci sa to nenachadza niekde medzi nedorucenymi - ak sa to da zistit, a ak bolo, tak poriadne prehladat skolu. jednoduchsie bude mozno vybavit novy. ale do zajtra to nestihnete aj tak:)