Internat a priberanie

babenka1

Je to bežné, človek prejde z domácej stravy na "fast food" - samé bagety a hranolky a čínske polievky a samozrejme najrýchlejšie internátne jedlo - špagety so syrom. Svoje robí aj alkohol - chodbovice, krúžkovice, každý deń so spolubývajúcimi na pivo, no a pravdaže nedostatok pohybu - na strednej je telesná povinná.

DeadGirlSuperstar

Ja som opačný prípad :D rapídne som schudla, možno i zo stresov, predsa len všetko nové - prostredie a tak,,,

ojka

ahoj fgf, ja čo som spozorovala, tak ja som časom práveže na internáte schudla cca 7 kg a ani neviem jak (: , možno má vo viacerých prípadoch podiel na priberaní tá "netelesná" výchova... ale tak ja napr. som necvičievala ani na strednej ani na VŠ. Možno to záleží aj od stravy, ktorú si človek narýchlo kúpi v potravinách, rôzne nezdravé polotovary, častejší kontakt s fastfoodmi.... niektorí chudnú, keď majú skúškové, iným zasa vtedy chutí viac,... je to individuálne, ale tak treba do toho života zapojiť veru aj viac toho zdravého pohybu,.... keď už nie telesnú, tak ak sa dá, tak treba do/zo školy pešo a nie sa vyvážať v MHD , atď.

mate59

fgf - je to len tým, že máš menší ener. výdaj.Namiesto smotanových jog. si daj nízkotučné,vianočka je tukové pečivo - t.j.kalorická bomba - nahraď celozrnným pečivom.Veď na intráku sa dá športovať,teda dalo sa za mojich čias.Tak neseď na zadku a niečo podnikni.
Omedz kalor. príjem a zvýš výdaj,a do septembra si na svojej váhe naspať.

fgf

no ja mam len 18 napriklad, cize mne sa este nic nespomaluje...ja to asi tiez vidim v tom, ze uz nemam tel. vych. a v tej strave typu 2 smotanove jogurty denne a vianocka k tomu :D

t333

hovadina, nezavisi to od toho ci si na intraku alebo inde.
jedina suvislost je tu v tom, ze cim je clovek starsi (asi od 20) tym sa mu viac spomaluje metabolizmus cize logicky zacne pri podobnom sposobe zivota priberat(ale aj to je individualne).
a keby si po skole nesie na intrak ale zacal by si pracovat myslis, ze by to nieco na tvojom priberani menilo? pochybujem... alebo mozno by si priberal este viac (pokial by si nerobil fyzicky ;))

aninkaivi

mily fgf, je mne sa na intraku chudne omnoho lahsie ako doma. proste si v obchode kupis menej jedla alebo vynechas sladkosti a je to v pohode. hlavne netreba ist hladny do obchodu :)
a usetris aj kila, aj peniaze :)))

ladyShu

Ahoj, áno, bohuzial vacsina ludi pribere na intráku... Lebo po strednej skole (kde si mal povinne telesne vychovy,viac si sa hybal), clovek zlenivie na intraku.. plus viac pije, skoro vobec sa nehybe, stravuje sa nepravidelne, vecer sa napchava intrakovou stravou... takze tak. tiez som pribrala 6 kil :( ale nastastie som 2 dala uz dole.