Čo je psíkovi?

Príspevok v téme: Čo je psíkovi?
nika7777

Ahojte, chcem sa spýtať, neviete niekto, čo môže byť s mojim psíkom? Včera začal tak ako keby lapať po dychu a dnes tiež. Keď v kľude leži, tak dýcha normálne, ale napr. papal ráno tak sa tak nadychoval, ako keby lapal po dychu. Aj keď sa napr. olizoval. Určite idem k veterinárovi, len sa bojím, čo mu môže byť. Ďakujem

nika7777

no tak dnes mal výsledky, je to stafylokok a streptokok, takže veterinár mu nasadí nejaké antibiotika. Len sa bojim, aby sa dobre z toho stafylokoka vyliečil. Bude to asi dlhšia liečba, ale hlavne nech je účinná.

nika7777

no on takto aj vyzera fit, stále by sa len hral s loptičkou. len teda sa mu čudujem, že keď ma hnisave mandle, že sa mu chce papať tak veľa. Ale to je dobre, som rada. zajtra budú výsledky, tak som zvedavá, snáď nič vážne.

nika7777

no takže bola som u veterinára, havino mal teplotu, hnisave mandle, zobral mu výter na presne zistenie bacilov a počúval ho aj a že niečo tam je neviem či na pľúcach alebo prieduškach. dal mu antibiotika a aj injekciu proti teplotke. ale živy je, zatial chvalabohu, aj papa, otaruje sa. som rada. snad to nebude nič vážne. ďakujem za rady.

Gregory House

apnoe je volne prelzene ako lapanie po dychu.
Moj kocur mal podobne problemy, neskor som mu nasiel v hrtane igelit...

nika7777

to presunuli sem. to hľadám. aha, tak to nebude až také strašne vysvetlenie. teraz že je v pohode. ho sledujem :) strašne sa vždy o neho bojím, to je moje malé bábo. tak super, že sa tvoj psík z toho tak rýchlo dostal. aj on je taky citlivy? môj strašne.

BBenita

nika - ja som jeden den prisla zo skoly, rano bola este v poriadku, ale poobede uz bolo zretelne, ze sa nieco deje, na druhy den sa to nezlepsilo. My sme jej este doma merali teplotu, mala zvysenu, tak sme hned volali veterinarovi a isli sme...
on jej tiez teplotu odmeral, stale mala zvysenu, pocuval ju fonendoskopom a myslim, ze to bolo vsetko... bolo na nej vidno, ze sa s nou nieco deje, lebo bola velmi letargicka a stacilo mu to, co pocul fonendoskopom. Pichol jej antibiotika, potom este jednu injekciu a o par dni sme boli na kontrole(3 alebo 5 dni, uz si presne nepamatam)... To uz bola v poriadku, ale myslim, ze nam dal este nejake tabletky pre nu.

nika7777

no inak to ani on, hocikde to nespraví :) sú fajnoví, že? chúúďa, bola unavená, určite sa aj ona bála, čo sa s ňou deje. keď už aj dobrého veterinára je problém nájsť. Pri našom bydlisku sú takí menejšpecialisti, až mi je z nich nagrc, ako vykonávajú svoju prácu. Našťastie aspon jeden existuje, aj keď trochu ďalej.

levanderka

bola velmi unavena, niesli sme ju von na rukach.urobili sme jej zachod ale ona dnu nechcela vykonat potrebu, tak sme to museli riesit inak.ale potom jej veterinar nieco dal a uz bolo dobre:)a treba sledovat, popripadne zavolat alebo rovno ist k veterinarovi :)

nika7777

no po pôrode bola určite veľmi unavená. Hnačku myslím, že nemá. Vonku som sním stále aj tak, aj keď nemá hnačku, teda dnes asi nebude, keď stále prší. Budeme si ho všímať dnes, teda ja nie, som v práci, ale priateľ a poobede zbehneme.