Dna

Príspevok v téme: Dna
lienka lenka

Ahojte, môj manžel trpí dnou, už som zisťovala na internete ako sa pri tejto chorobe stravovať, ale som si neistá, lebo všade píšu niečo iné. To čo povedal lekár, je len máličko, a mne sa míňajú nápady čo mám uvariť, som z toho už na nervy, mám pocit že stále varím dookola to isté. Prosím poraďte mi :)

RNG

Puriny su vselikde, hlavne v mase, rybach a najma vnutornych organoch, ale aj v roznych zeleninach a strukovinach a hriboch. Zeleninove a strukovinove puriny sa ale natolko nepreukazu na hladine kyseliny mocovej.Hriby(susene) treba dobre namocit a vosu zliat, tak sa vacsina purinov odmyje.
Surove zeleniny su menej nebezpecne, ako varene, lebo stavelany a mocovina v nich je vo forme kyselin , nie nerozpustnych vapenatych soli.
Vitamin K-2, najma jeho forma menoquinone-7 a vitamin D-3 vo vacsich mnozstvach(150 mikrogramov/4000IU su uzitocne pri presuvani vapnika z makkych tkaniv do kosti, a tym sa stavelan vapenaty a mocovan vapenaty nemozu v tele hromadit(dna, mocove a ladvinove kamene)
Nuz a treba pit hodne vody, menej jest, celkove.

Matus111491

Vhodnými potravinami sú ovocie, zelenina, obilniny, zemiaky, čaj a alkalické minerálky... Takze brokolica hej. Musia sa obmedzit puriny, z ktorych vznika kys. mocova, co si myslim, ze v zelenine nie su...