Prehliadka

Príspevok v téme: Prehliadka
Nella15

Dobrý den,
mám čoskoro 15 a s maminou ktorá je sestrička som sa dohodla že pojdem už na prehliadku a že by mi vybavila predpísanie antikoncpcie,pre menštuačné bolesti,niekedy aj výkyvy a hlave ide už aj leto.Viem že pokial by som bola panna tak by ma lekar mal vyšetrit cez konečník,ale ja už panna niesom,nemala som síce ešte pohlavný styk.Nemal by s tym byt problém nie ?

lioness_01

nella, pozri sa, túto nezmyselnú debatu by som zhrnula asi takto...
máš problém s menštruáciou, ktorý nemusí byť len taký obyčajný problém s bolestivou menštruáciou a každopádne by si mala ísť ku gynekologovi, mňa v tvojom veku tiež vyšetroval kvôli bolestivej menštruácii gynekolog... takže čo najskôr sa objednaj, nech ťa vyšetrí a nech zistí či nemáš nejaký iný problém (endometriozu, zápal a pod.). a podľa toho sa zariaď, prípadne ak nebude iný problém, pokecaj s ním aj o tej antikoncepcii aj ked si myslím, že je na to skoro aby si to užívala...

Nella15

Pisala som že som čajiky pila aj alchimilku ako zastavila mi menzes na dve hodinky ale bolesti neprestali,som trošku taky isty pripad ako mamina akorat ona sa s bolestami trapila do svojej 17tky až potom si dala hak a prestalo to :)

Mam aj nejake vitaminy vitaminim tušim B niečo ktori je určeny na menzes ale nic :(

laskonka111

namiesto hak by som porozmýšlala aj o nejakých bylinkách, ako alchemilka, borakový olej a čo ja viem čo ešte, bolo tu o tom dosť tém, treba pohladať aj v iných kategóriách, mne samej pri bolestiach pomáha popradský ženský čaj a horčík a užívam to aj tyžden pred menzesom, síce s bylinkami a čajíčkami je to beh na dlhé trate ale určite lepšie ako hormóny

kvietok23

a este jedna vec... velmi dobre si rozmysli, ci chces uz v takom mladom veku do seba pchat hormony a cudujem sa tvojej mame, ze ti to dokonca chce este aj vybavit. HAK nie je zarukou toho, ze prestanes mat bolesti. ja som HAK zacala brat samozrejme pre jej antikoncepcne ucinky a tiez som si myslela, ze konecne budem mat pokoj aj od bolesti. ale houby. bolesti mi vobec neprestali. takze mala by si si vziat k srdcu rady vsetkych tu a nepchat do seba hned tabletky len pre bolesti.

kvietok23

tak v prvom rade to, ci panna bez sexu si, alebo nie si posudi lekar...v kazdom pripade nie je pravidlo, ze ked panna si, tak ta bude vysetrovat cez konecnik. mna lekarka vysetrila normalne a to som jej pred vysetrenim povedala, ze panna som.

Nella15

Pardon viem že urobiť nie je s Y,preklep :) tak hlavny dovod prečo chcem tie tabletky su tie bolesti atd,samozrejme viem že budem chranena pred tehotenstvom ale aj tak nemam byt z čoho tehotna :)

mchcem sa spitat že ak mu poviem že styk som nemala ale panna niesom tak či mauž bude vyšetrovat normálne

macka26

mam z toho zmiesane pocity.na jednej strane si na vsetky tie veci primlada, na strane druhej, si aspon zodpovedna voci sebe co sa tyka nezelaneho tehotenstva. to by bol asi vacsi pruser ist na interrupciu v tvojom veku ako brat hak.

ak ti to lekar predpise, urcite vie co robi.

celkovo sa nemusis nikam ponahlat, si este velmi mlada na sexualne radovanky,nic ti neutecie..

maly bodik mas aspon vo svojom veku za zodpovednost.. niektore baby co tu pisu , tak sexuju prvu ligu a netusia ani co su plodne dni a podobne...