Po vytrhnuti zuba!

zubaarko

ahoj vieramar, normalne to nieje, je to ale bezna postextrakcna komplikacia - pravdepodobne sa jedna o zapal lozka toho extrahovaneho zuba - alvoelitida. Akutne sa aplikuje Chlumskeho dren, pripadne jeho varianty, to uz mas za sebou, ak to tvoj lekar posudil tak ako hovoris, tak uz len dodrziavaj pokyny. Vyplachy a dobra hygiena.

Mimochodom, v mieste extrakcie mas normalne krvnu zrazeninu alebo tam mas len suchu "dieru" ?

Vieramar

Vytrhli mi pred 5 dňami stoličku.Na druhý deň ma zažala rana boleť.O 2 dni som išla na pohotovosť a dali mi do ďasna nejakú dreň.Ukludnilo mi to.Na ďaľší deň ju vybrali a opäť ma rana bolí a tak,že som na analgetikách.Lekár povedal,že ma bude boleť ešte celý týždeň mám si vyplakovať repíkom a adávať tabl.od bolesti.Je to normálne?

dr_house

dračí zub,síce niesom zubár,ale tvoj príspevok jedna perla za druhou,odborník mu asi nevytrhne zub len tak nie?ja by som rad ale ako som spomenul niesom zubar ak by si zabudol,a zopákni si gramatiku,lebo ťa dám žalovať!

mate59

to žlté,čo myslíš, by malo byť do šeda, je to znamenie, že sa rana zatvára, to trvá niekoľko týždňov,bolo by vhodné nahradiť chýbajúci zub napr. implantátom,aby nedošlo k úbytku kosti a posunutiu susedných zubov.

Karina

ahoj, priatelovy trhali zub v utorok - museli mu rezat dasno, pretoze zub mu este von neliezol... priserne mu to opuchlo, vyzeral (doslova) akokeby mu rastla dalsia hlava... nastastie tam vsak nema zapal, kazdopadne pokial tam mas neico zlte, tak to bude podla mna hnis - musis okamzite zacat uzivat antibiotika a kloktat si usta dezinfekcnym roztokom (napr. Jox)... alebo uplne najlepsie - stomatologicka pohotovost