musli

forsa9

ja si davam nestle FRUTINA s nizkotucnym jogurtom Rajo alebo s mliekom, alebo si pripravujem vlastne: do 150ml mlieka vsypem 2 polievkove lyzice ovsenych vlociek a varim az kym mlieko nezacne vriet a nevznikne kasa,potom tu kasu osladim troskou medu a k tomu si dam este nejake ovocie...

slobodnaa

Takisto si robím aj ja vlastné musli, lebo tie kupované mi nevyhovovali. Obyčajne ovsené vločky, do nich si nasekám orechy, semená, pokrájam čerstvé ovocie a zmiešam s jogurtom.

Karina

Suhlasim s mirou; ked uz chces jest nejake kupovane musli, tak by som odporucila Emco, ale tie nesladene - v podstate len ciste obilne vlocky, semena orechov a pod... Ja ranajkujem tie, zalievam lyzicou medu a posypavam skoricou :) najidealnejsie je si podla mna namiesat vlastnu mx - do velkej nadoby vysypat kadejake obilne vyrobky a podla chuti si rano pridat za hrst orechov, suseneho ovocia a pod.

- mira

Natti, toto je povrchný pohľad na zdravú stravu. Musli sú kombinácia ovocia, obilnín a cukru, v tejto kombinácii sa veľmi zle trávia polysacharidy z obilnín, nestrávené sa stanú zdrojom toxínov, okrem toho celé jedlo je kyselinotvorné. Chlebíky s polevou podobne - poleva býva plná cukru a nezdravého stuženého tuku.

Zdravá strava sa skladá prevažne zo zeleniny, ktorú môžeš kombinovať s obilninami nerafinovanými vo forme kaše, placiek, knedlíkov a pod. Ďalej strukoviny, semienka ryba, kvasená zelenina, panenský olej. Dajú sa vytvoriť chutné recepty a spôsoby úpravy, kombinácií je veľa tak, že sa ti zdravá strava nezunuje, bude pestrá a bude ti stále chutiť.