nemam chut do zivota

Príspevok v téme: nemam chut do zivota
perla555

Mam 20 rokov,a mam priatela s ktorým chodim skoro rok,nikde ma nechce pustat,ale on vravi ze by ma pustil,ale nepustil nikde,su prazdniny a ja som uz skoro rok nebola medzi ludmi,on ma 1 alebo 2krat cez tyzden zoberie von a potom musim byt doma,kamaratky uz nemam ziadne,od vsetkych ma izoloval,ani jedna sa mu nepaci,cele tyzdne len doma placem,vobec nemam chut zit,uz ani ako keby som nezila :(...mam velke depresie...:(a neviem co mam robit...viem ze keby som niekde isla hned by mi dal koniec...ale on si chodi vsade:(

soffa

len jedna otazka.Preco sa s nim nerozides????ja ta proste nechapem,trpis pri tom cloveku,nemas ziadnych znamych nie si stastna,co sa pri nom drzi????posli ho k vode co najskor a hned budes stastna,obnovis si kontakty,chut do zivota,ved si mlada,to sa chces uz teraz utrapit????on ti za to stoji??????

H2O

Niektorí chlapi by mali pochopiť, že keď žena chce podviesť, tak podvedie... A ak chodí s takou, čo podvedie, tak ju práveže treba motivovať k tomu, aby chodila vonku - nech sa čím skôr prejaví, aby videl, či mu dotyčná stojí vôbec za vzťah.. A aby nevyvolal v slečne túžbu po zakázanom ovocí ..

tak

Dievca drahe, ved Tvoj priatel Ta sputava, Ta dusi, Ta obmedzuje, najviac ako sa da, berie Ti slobodu, takto chces dalej zit, odid od neho, pokym mas este sil, ... skrti Ta, ...

Gaylord

Vykasli sa nanho, odid, ak ta bude chciet zdrziavat zavolaj policiu alebo ho kopni do guly kolenom alebo kupit si kaser,paralizer...vela moznosti, odid vzdy sa niekto najde, chod domov za rodinou...ak tu nemas tak nejaku kamaratku popros o pomoc na nejaku dobu.

perla555 Tém

Milá perla555, ak je to ako píšeš, tenčlovek ťa chce vlastniť ako svoju hračku či obľúbenú vec. Ak sa bojíš riskovať rozchod, nikdy nebudeš šťastná. Radšej skôr ako neskoro.Každý človek má právo na slobodné rozhodnutie a nik nemá právo uviazať Ťa doma a manipulovať s Tebou ako s dieťaťom, ktoré vychováva.Každý človek potrebuje aj okruh iných priateľov, počúvať aj iné názory, pozhovárať sa s inými ľuďmi, aby videl veci aj z iného uhla.Ak to neriskneš a nepostavíš si hlavu, znenávidíš ho a váš vzťah časom aj tak skončí krachom, alebo Ty skončíš na psychiatrii. Mala som pokojný vzťah 20 rokov a krachlo to,lebo som ustavične ustupovala a prispôsobovala sa, ale nebola som šťastná.Nakoniec som stretla v práci niekoho, kto mi rozumel a mohla som sa s ním o všetkom pozhovárať, ale muž začal tak žiarliť a podozrievať, až to zašlo príliš ďaleko. Vzpriečila som sa a vyletela vysoko ako lopta,ktorú dlho tlačia čo najhlbšie pod vodu. Teraz mám ešte len depky, že som rozbila rodinu a keby som si bola postavila hlavu skôr, ak ma ľúbil,postupne by pochopil, že potrebujem aj svoj kúsok slobody.Ak nie,tak za to nestál. Ver mi,viem o čom hovorím.Nenechaj si vziať svoje sny, túžby, slobodu, nenechaj sa manipulovať.Ľudia majú chcieť k sebe patriť, nie chcieť patriť jeden druhému či vlastniť jeden druhého.Ak to nepochopí a dá Ti ultimátum, nie je to ten správny partner a nikdy nebudeš šťastná. Bude to dlho bolieť ale stretneš niekoho a zistiš, že si bola slepá.Želám veľa šťastia.

wewi

Ja to mam kusok podobne , ale sem tam idem von. U nas je to tak , ze on chodi za kamaratmi , ale nepije ani na disky nechce chodit . Ja za kamoskami tiez chodim , ale nevjem sa zabavit tym , ze si njekam idem na dve hodinky sadnut. Proste mam arda disky a sme spolu 8 mesiacov a na diske som bola iba raz a aj to sa nasral . Nerozisiel sa so mnou len sa hneval. Povedala som mu ze ak chce moze ist so mnou ale nechce . Podla mna chod von ak ta lubi mosno sa bude hnevat ale nerozide sa s tebou a co ak sa rozidete a ty sa nebudes mat ani komu vyplakat ani s kym zabavit . Kamosky nemozes zanedbavat pretoze oni sa potom na teba ... a us nebudes mat vazne nikoho . Povedz mu ze chces chodit von ak chce mose ist s tebou za kamaratmi ak nie tak chod . Nech si nemysli ze spravis vsetko co ti povie lebo to neni dobre ...

lost

Realny priklad zo zivota s tym poistnym:

Cena zlata bola v rokoch 2002-2004 celkom stabilne na $400-$500 povedzme, lebo ekonomika bola silna, vsetci zarabali a bohatli.
Teraz v 2010 je zlato nad rekordnych $1250, preco? Lebo ekonomika ma seriozy problem.
Z historie:
A zlato bolo vzdy utocisko, fungovalo 5-6 tisic rokov, "bez problemov" (az na to ze sa nedalo jednoducho vytlacit cez tlaciaren, a tym padom sa bohatsvo nerozsirovalo aspon tak rychlo ako populacia, ale to je teraz v podstate mensi problem). Ta nasa super-cool ekonomika funguje okolo 40 rokov (cca 1970 kedy sa odtrhlo od zlateho standartu, cize kedy banky mohli lubovolne tlacit peniaze podla chuti).. A dnes nas mozu znicit, vybielit celozivotne uspory doslova "zo dna na den", alebo "overnight" (cez noc)

Dnesna realita:
Dnes som videl letacik, ze "VYKUPIME VASE ZLATO ZA SUPER CENY! AZ 9-14EUR ZA GRAM!"

- Lutujem ludi co na toto skocia :-(

Cena zlata je 3x vyssia.

Nechutny kartel, zlodejstvo, okradat ludi co nemaju paru o realnej cene zlata, ale to je uz ina tema...

(Konspiracna) Teoria:
Ak sa stane nieco naozaj zle, nieco ako svetova vojna (i ked uz su A-bomby, co posunu slovo vojna do inej dimenzie, ale predsa), tak vtedy zlato kupi chleba, popripade iny drahy kov (striebro,platina,paladium, a cokolvek co pekar zoberie). A ked sa nic nestane? Tak dam svojim potomkom krasny balik zlata, a oni dalej a oni dalej.. Tym sa za par generacii stane moj(a) rod(ina) velmi silny/a, silnejsi(a) ako 99.9% populacie, co je fajn, lebo bude mat istotu atd..
Cize, ak sa nic nestane, je to rovnake ako s poistkou, "prepadne", alebo cokolvek sa s nou stane.. Zlato zostane zlatom navzdy, cize, ak sa nic nestane, bola to len poistka (5%? mojho majetku), a som stastny ze sa nic nestalo..
Vela odporcov vravi, ze zlato sa neda zjest, neda sa s nim kurit, atd atd, ale da sa obdivovat :D Ani peniaze sa nedaju zjest, a skladovat plechoky jedla az po mesiac sa tiez neda.. Pri najhorsom si ho mozem roztavit a spravit si nieco taketo: www.universal-playback.com
:D

"Treba byt krok pred problemom" :)

lost

Ano treba odist a OKAMZITE..

Maly priklad:

Boli ma zub, hovirim si, ale ved to prejde, a pockam den, preslo. O tyzden boli znovu a silnejsie, davam si lieky proti bolesti, preslo. Super, som stastny. O mesiac neskor, za pekneho slnecneho rana vstanem, a citim nesmiernu bolest, idem do kupelne a co vidim v zrkadle ma sokuje, rastie mi snad nova hlava? Nie, to mi len napuchli usta, od zapalu pod zubom. AZ V TEJTO CHVILI som si uvedomil, ze bolo "nepohodlne" ist k zubarovi s TRIVIALNYM problemom, avsak, AZ V TOMTO MOMENTE zistujem, ze AKE JEDNODUCHE *BY* to bolo, AK *BY* som isiel hned vtedy, extremne draha "lenivost".

Toto sa da aplikovat na velmi vela veci.. Hlavne na ucenie, ake nepohodlne je naucit sa to dnes, vsa? :-)
No ano, ale co by som dal za to, teraz ku koncu roka, ak by som sa to naucil vtedy, na zacaitku.

Kolko krat ked pracujem, hovorim si, aaale zajtra to urobim, ano - nic nestratim, mozem odlozit do neuricta, avsak to ma stoji to preco pracujem, cas a peniaze. Uz by som bol "dalej", ak by som takto nezacinal, a stale to robim, aj dnes, aj vcera,lebo som hold lenivy..

A to je zle :)

Treba sa premoct, treba prekrocit svoje zonu pohodlia, inak to nepojde a neskor to bude EXTREMNE tazke.

Mozno dalsi priklad:
Zaplava... Mozem ohradit svoj dom za slnecneho sucheho pocasia. je to nepohodlnejsie (v tom prvotnom momente), ale neskor to bude extremnejsie...

Alebo snad najlahsie pochopitelny priklad:

Ked je vsetko v poriadku, poistne je takmer zadarmo, ale ked je "ticho pred burkou", poistne stoji viac ako si mozem dovolit.