znamienka...kde si ich dat odstranit??

Príspevok v téme: znamienka...kde si ich dat odstranit??
marrika

Ahojte! V poslednej dobe mi velmi narastli znamienka na chrbte. Chcela by som si ich nechat odstranit, lenze sa bojim jaziev. Neviete mi odporucat konkretneho estetickeho chirurga, ktory by mi ich odstranil a nezostali by mi jazvy? Najlepsie by bolo z Košic a keby ste mali osobnu skusenost. Dakujem pekne ;)

marrika

ok..dakujem vam pekne ;)
este mam otazku...z coho vlastne znamienka stale pribudaju??...ako by som mohla zabranit ich dalsej tvorbe??...dakujem ;)

delphia

marrika nie vsetky znamienka sa odstranuju laserom, lebo po vybrati laserom sa tkanivo neda histologicky vysetrit. no a pre kazdy pripad je vzdy lepsie si tu histologiu nechat urobit. ajpo odstraneni laserom sa mozu vytvorit jazvy, nakolko po vykone ostava v kozi "krater", ktory sa kvazy vyplni casom tkanivom, ale fakt to zalezi od oblasti, kde sa znamienko ostranovalo, dalej ci sa rana neinfikovala a nezahnisa a samozrejme danosti koze- ci nie je predispozicia na tvorbu keloidov.
no a na dekolte sa rany hoja skoro vzdy keloidmi, aj bez toho, ze by mala koza tuto predispoziciu inde na tele.

mate59

záleží od druhu znamienka,niektoré sú hlboké,ale pooperačná liečba laserom sa dá robiť a jazvy sú takmer neviditeľné,na to sa hneď popýtaj pri zákroku,to sa ale dopláca.

marrika

Ahojte! Jasne ze neplanujem ist na odstranenie uz teraz, ale chcem sa dopredu informovat.
vy mate na mysli chirurgicke odstranenie alebo laserom?..aj ked si ich dam ostranit laserom ostanu mi jazvy??

delphia

zial na chrbte jazvy budes mat. je to dane oblastou- je na nej zvyseny tah pri pohybe a jazvy sa roztiahnu. viem doporucit Chirmed na Dominikanskom.

slia

V lete sa to i tak nerobi; najskor asi v oktobri.

Nemyslim, ze by to bol taky narocny ukon a vzhladom na to, ze su dane znamienka na chrtbe (nie napr. na tvari);tak to azda bez potiazi zvladne kazdy lekar, ktory ukony takehoto charakteru vykonava.