dlhodobe bolesti brucha

Príspevok v téme: dlhodobe bolesti brucha
RomanJR

Zdravim, moja priatelka ma velmi silne a dlhodobe bolesti najme v oblasti pod pupkom. Sme bezradny, dokotri si ju pohadzuju s tym ze nik nevie co to je. Bola na kolonoskopii, u gynekologa, na gastre, na vysestreni vollovou metodou a nic. Som zufaly, vzdy jej viem pomoct ale teraz ne. Doktory tvrdia ze neni ziaden zapal, vsetky vysledky su ok. Priatelka vsak stale pocituje silne bolesti a krce, zacne to pod pupkom a neskor boli cela oblast brucha. Mala to 2 mesiace v kuse, potom chvilku utlm a teraz sa to taha uz 3 tyzdnom. Bolesti su sprevadzane silnymi krcami. Prichadzaju bez priciny, ci pri cinnosti alebo v klude. Skusala vylucit vsetky mozne potraviny (od lepku, sladke, mäso, mlieko...) Nic nepomaha. V 15 rokoch mala anorexiu,odvtedy v klude, teraz ma 20, problemy si vynorili pred pol rokom cca. Ak niekdo mate podobnu skusenost alebo je tu nejaky odbornik PROSIM poradte nam. Vopred velmi pekne dakujem! Popripade prikladam aj e-mail: roman5101@azet.sk

Well

Pankreas je žľaza nachádzajúca sa pri žalúdku a obkolesená je dvanástnikom. Významne sa podieľa na trávení potravy pretože produkuje tráviace šťavy, ktoré trávia najmä bielkoviny obsiahnuté v strave a zároveň neutralizuje kyslé prostredie, ktoré prichádza do dvanástnika zo žalúdka. Tráviace šťavy z pankreasu vyúsťujú do žlčovodu tesne pri dvanástniku, miešajú sa spolu so žlčou, aby v dvanástniku spoločne natrávili prevažnú časť potravy. Ale pankreas má ešte jednu dôležitú úlohu, produkuje inzulín, ktorý je veľmi dôležitý v metabolizme cukrov. Inzulín sa však dostáva do krvi priamou cestou, teda nie cez trávenie.

Z rôznych dôvodov, najmä však pri prejedaní sa, alkoholizme alebo ak sa v žlčníku vytvorí kameň, ktorý uviazne na mieste, kde pankreatické šťavy vyúsťujú do žlčovodu, môže dôjsť k zápalu pankreasu, čo pociťujeme slabšími alebo silnými bolesťami v oblasti brušnej dutiny. Niekedy je zápal tak silný, že ohrozuje náš život a vtedy musíme byť hospitalizovaní.

Habbs

Pripomenulo mi to tento clanok.Mozem povedat,ze som to sam vyskusal niekolko krat a bolesti zmizli do 10 minut.

-odkaz odstránený-