vajicka nejakeho hmyzu, prosim pomoc

Príspevok v téme: vajicka nejakeho hmyzu, prosim pomoc
prosimpomoc

Dobry den, chcela by som sa opytat,ci nahodou neviete o co moze ist. Vcera sme doma nasla larvu normalne zivu, bola na chvoste nasej macky, tak sme si mysleli, ci nema skrkavky,alebo nieco take, ze ju mozno treba odcevit. Ale dnes sme boli u veterinara a povedal,ze macka je v pohode,ze sa nejedna o vnutorneho parazita. Poprezeral ju aj z vonku, a povedal,ze je cista, ze to ani blchy nebudu, takze sa domnieval,ze nieco musime mat v byte a macka sa o to len niekde obtrela.

Ale tam kade chodi macka badame po dome aj vajicka, najma na gauci, kde zvykne lezat a pod. Tak teraz neviem ci je to nahoda,ci to len odniekadial rozvlacila alebo co. Vajicka su male asi 3mm ovlane. Ta larva zo vcera mala asi 1cm a bola biela.

Dost sa bojim,ze o co moze ist. Neviete poradit? Kupila som dnes biolit,ze vystriekam cely dom,snad to pomoze,ale kazda rada je dobra. My sa domnievame ze ide o muchy, ale nie smi si isty.

mate59

ak má maso z konzervy v miske a nezožerie dávku naraz, muchy nakladú vajíčka a tie sa rýchlo vyliahnu na larvy.Dajte mačke len dávku, ktorú naraz zje,aby nemala v miske ostatok.Tiež si myslím,že sú to z múch,lebo hlístice vyliezajú v okolí chvosta a sú ploské,na konci rozšírené.

usiko

ja by som povedala, ze larvy much...hlavne ak jej davate maso, ci uz surove alebo varene, tak masiarky sa don aj tan nanesu a nakladu......