Cestoviny

paradajka

ja som cestoviny jedla takmer kazdy den na obed...robievala som si ich s cottage cheesom...samozrejme, ze to boli cestoviny celozrnne a bezvajecne...a schudla som... mozno nie su uplne nizkotucne,ale stale lepsie ako dat si nieco vyprazane a podobne

líštička

ak nezješ veľkú porciu a nezaleješ si to nejakou mastnou syrovou omáčkou, tak je to v poriadku. A naozaj ich nechaj tvrdšie, "al dente" ako hovoria Taliani :) A daj si na ne aj bylinky - bazalku, oragano, majorán, nebude sa ti zdať chuť taká fádna.

A-Z

Tvrdsie cestiviny, teda uvarene al dente, maju nizsi glykemicky index, cize po ich zjedeni sa nevyplavi vela inzulinu a neulozia sa do tukov + dlhsie zostanes syta. Cize ma to svoj vplyv na chudnutie. A presne z tohto dovodu su lepsie celozrnne, lebo su tvrdsie. Pozor aj na mnozstvo, skor by som toto jedlo nazvala "brokolicou s cestovinami" a nie naopak ;) Zalej aj nejakym tym dressingom = bielym jogurtom ochutenym napr. bylinkami, nech mas vyvazene a plnohodnotne jedlo, teda aj bielkoviny a kvapni za studena lisovany olej, napr. olivovy.