besnota - ockovanie

Príspevok v téme: besnota - ockovanie
alusinka

Dneska ma dost hlboko poskrabala poulicna macka... Bola som v nemocnici, a nakolko sa nam ju zrejme nepodari odchytit, tak sa nevyhnem pravidelnym injekciam proti besnote...

Do nemocnice idem najblizsie az v sobotu a netusim co ma caka.
Ma s tym niekto skusenosti? Ako to cele prebieha? Dakujem za info.

Súvisiaci obsah

alusinka

Tak, dneska som bola poslednej injekcii... Ziadne neziaduce ucinky, dokonca ani modriny a opuchy, ktore som po inych injekciach mavala...
Pre tych, ktori mi hovorili, ze ma to moze zabit odkazujem: Zijem, a som uuuplne v poriadku ;)

Zelam pekny den

radana

Skoda,ze sa vam nepodarilo cicu chytit.Takto musis chodit na tie injekcie.Ale urcite je lepsie chodit na injekcie,nez sa vystavit riziku,ze macka mala besnotu a ty to zanedbas.Tak drzim palce,urcite vsetko dobre dopadne.

alusinka

Dobry den.

Tak cicu sa nam nakoniec nepodarilo chytit. Prave som prisla z infekcneho, caka ma 5 injekcii v priebehu 30 dni - do ruky. Pevne verim, ze vsetko dobre dapadne ;)

Mam sa vyhybat slniecku, mesiac abstinovat a moc sa fyzicky nenamahat, co u mna problem nebude ;))

Doktor ma ubezpecil, ze sa nemam coho bat, ze je malo pravdepodobne, ze vakcinacia bude mat vedlajsie ucinky.

Ja sa len tesim, ze si ma nenechali v nemocnici, lebo by ma tam asi slak trafil za 4 dni, co som tam mala byt.

Dakujem este raz za prispevky (aj za tie, s ktorymi som moc nesuhlasila) a verim, ze som sa rozhodla spravne.

Zelam pekny den ;)

Macca

To ceky:

Vyjadrovat svoj nazor, je jedna vec, ale vnucovat ho stylom "zobud sa" je ina.

Ber to ako varovanie, pretoze tento styl vzdy vedie len k hadkam a to ja tu nehodlam tolerovat.

alusinka

ceky...

To, ze dakujem za prispevky, neznanema, ze s nimi musim suhlasit. A jasne, ze ma skorej zaujima nazor radany. Lebo akurat onna jedina mi odpovedala na moju otazku. Ja som sa totiz pytala, ako prebieha cela liecba, nie to, co za "bordel" budu do mna pichat. Logicky sa bojim o seba, tak radsej budem verit niekomu, kto to zazil a PREZIL to a dneska je zdravy.

Asi tak. Pekny den zelam

radana

ceky,ty o com tu tocis?Priznak vymyslenej choroby?Uz sa zobud.Do dnesneho dna mam v skrinke odlozeny protokol,ktory vystavil veterinar,kde urcil psa ako pozitivneho na besnotu.Bral mu vzorku z mozgu.To sa uz neda ani citat,ake nezmysly sem pises..Nedalo mi nereagovat,aj ked som si hovorila,ze v tvojom pripade je to zbytocne....

ceky

To je v poriadku radana :) ja si z teba aj tak nič nevezmem. Inak, ja som sa na tvoju osobu nevyjadroval tak neviem prečo máš tendenciu myslieť si že vyjadrenie na moju bolo potrebné. Len nesúhlasím s tvojimi údajmi tak ich popieram štúdiami ktoré som čítal(overených z viacerých zdrojov) alebo len logickým zistením.
A podrž sa. Často ma pohryzlo nezaočkované. Od plazov, psa až k potkanovi. Ale asi som sa mal ísť dať liečiť...toto moje besné vypisovanie tu na fóre :D a hej ozaj! to skákanie do ľudí. Len sa bránim. Pes sa tiež bráni útokom. Preto ale ešte nie je besný. Všake:)
Alusinka, ešte ma tak napadlo. Prečo je besnota u zvierat nevyliečiteľná? Ja myslím že viem :D lebo psovi nevysvetlíš že sa cíti blbo a pravdepodobne zomrie :D ...takže žije ďalej ale ide o to že agresivita zvieraťa má svoj dôvod(zlé zaobchádzanie, bolosti z rôznych príčin)
Niekto toto chovanie proste zneužije a penu(ktorú ma mimochodom každý pes keď sa namáha a nepení mu zhuby ako si väčšina predstavujete že záchvat pomaly... :D)použije ako príznak vymyslenej choroby.

radana

Teraz som tou prevenciou mala na mysli ockovanie zvierat proti besnote.Teba pohryzlo nejake nezaockovane zviera,kde hrozilo,ze by mohlo byt nakazene besnotou?Ja som to osobne zazila a zial nie mojou vinou,ale vinou nezodpovedneho majitela psa muselo byt moje dieta vystavovane stresu,dalej bolesti,ktoru si muselo vytrpiet len preto,ze majitel bol lenivy si ist dat svojho psa zaockovat.Zial bohu sa u psa potvrdila besnota.Tak bud taky laskavy a neutoc tu na ludi len preto,ze kazdy neskace tak,ako ty piskas.A dalej sa k tvojej osobe uz nemienim vyjadrovat,lebo je to v tvojom pripade zbytocne.