Partneri
ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
Internet.sk ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk

Slatinsky chlieb

quiny

Pozrel si sa na stránky celia.sk ? Tam majú bezlepkové potraviny, zmesi na múku, raw stravu proste všetko čo ťa napadne a na čo máš chuť :)

TA MA

Slatinsky chlieb ako vegan jem už roky rokúce a nikdy som nemala žiaden problem. Pre človeka, čo nevie piecť chlieb je to super nahrada príloh ako stále zemiaky, ryža, atd narýchlo. U mňa ma Slatinský celozrnný 10/10 bodov za celú dobu jeho konzumácie.

BJ

piect chlieb je otrava v tejto uponahlanej dobe.
A inak suhlasim, ze kvaskove su o inom, ja s tym mam tiez neraz problem, nie vzdy mam na taky chut. Ale slatinsky celozrrny by som nikdy nekupoval, uz len preto, ze pri celozrnnom treba pouzit kvasok a pomale kvasenie, aby sa odstranili antinutrienty. S drozdim treba jest len chleby z hladkej muky. Najlepsi je razny. Momentalne su dobre nekvaskove chleby na trhu, teda v okoli bratislavy, inde neviem, tie razne z talianskej pekarne, popripade razny z prvej pekarenskej.
Takisto na trhu dostat dobre chleby, na mileticovej v niektorych stankoch, pecu doma, aj v Yeme maju dobru pekaren. Vo farmarskej trznici este tam u babickynych buchiet

proste-ja

BJ, ľudia nie sú na kváskové chleby zvyknutí. Chuťovo sú úplne odlišné. Spočiatku naozaj nechutia každému. Treba si zvyknúť.
A načo kupovať, keď sa dajú chleby a iné pečivo robiť doma (z droždia či kvásku). Tam na 100% vieš, čo v ňom je. Nemusíš sa "spoliehať" na zloženie uvedené pekárom.

BJ

Pene... darmo im hovorim, ze nieje zdravy, ludia ho budu kupovat nadalej. Homo sapiens je odsudene na zanik, lebo aj ked nieco vypatras, ostatni ta vysmeju,a robia nadalej hlupost.

Inak na trhu su aj take chleby, ktore spominas. Chutovo ale vela ludom nechutia, ale napriklad Bio pekaren z dunajskej luznej, dovaza kvaskove bio chleby vselikde, hlavne po bioobchodoch.

PeNe

Jedli sme s dcérou niekoľko mesiacov 100% SLATINSKÝ CHLIEB CELOZRNNÝ v domnení, aký je zdravý a prospešný pre náš organizmus. Po čase sa ale u oboch začali prejavovať bolesti čreva. Hľadali sme príčinu, vylúčili sme zo stravy všetko možné (a to sme dlhé roky vegetariáni bez konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov, teda naozaj sa stravujeme zdravo), bolesť čreva však neprestávala. Nakoniec sme prestali jesť vyššie uvedený chlieb a do cca 5 dní bolesti prestali. Hľadal som vysvetlenie a našiel. Ako konzervant do chleba pridávajú SORBAN DRASELNÝ ako látku proti plesni. Skúsil som niekoľko týždňov nechať chlieb v sáčku, a on nesplesnel. Tento "ZDRAVÝ" chlieb nedokáže zožrať ani pleseň.

Takže si začínam piecť chlieb doma z celozrnnej špaldovej BIO múky s ražným kváskom. A budem vedieť, čo si dávam do úst.

RNG

Nuz niekto si potrebuje zopakovat zakladnu skolu, lebo si neviem predsatvit, ako moze byt zlozenie 110% roznych muk, plus rozne ine , v percentach neuvedene zlozky.
Nuz je to rozhodne zdravsi chlieb, nez z bielenej psenicnej muky.

mikymys

chlebik maju samozrejme v tescu a aj v bille. odporucam ale z tesca, tam sa aj pecie cerstvy a mozete si ho tam rovno nakrajat. je vyborny :)

lekarka1

slatinský chlieb som zatial videla iba v tescu, to je jedno v ktorom, kupovala som ho už vo viacerých tescách. je balený a krájaný, treba hladat medzi balenými chlebmi. a je zo 100% celozrnnej múky, takže tak ako aj výrobca uvádza, je naozaj jediný celozrnný na našom trhu. Aj chuťovo je podla mna dobry.
takže hladaj v tescu