Turnerov syndróm a bábätko

Príspevok v téme: Turnerov syndróm a bábätko
sofia32

Ahojte, pred 10 rokmi mi zistili Turnerov syndróm, ale našťastie len tzv. mozaikovú formu, takže to na mne vôbec nevidno, vyzerám ako zdravá mladá žena, len mám jeden problém...kvôli syndrómu nemám vôbec menzes, musím brať tabletky-HAK, a jeden gynekológ mi povedal, že deti nemôžem mať a druhý že môžem...tak vyber si...Ale ja detičky veľmi chcem, čo mám robiť? Mám ísť za tretím lekárom, čo mi povie?
Ďakujem za rady...

mifor

Ja mám tiež Turnerov syndróm, budem mať 33 rokov. Okrem výšky 145cm vyzerám v podstate normálne. Ani ja nemám bez liekov menzes. Mám pravdepodobne klasický typ TS, lebo vo všetkých mojich vyšetrovaných bunkách bol karyotyp 45,X. Ak nemáš spontánnu menštruáciu, tak máš vaječníky nefunkčné a jedinou možnosťou je dieťa z darovaného vajíčka. U drvivej väčšiny žien s TS je to jediná možnosť ako otehotnieť.

inierka

Ked nemenstruujes, tak to nie je dobre. Znamena to, ze sa ti netvoria vajicka. Zeny s tymto syndromom maju but zakrpatene vajecniky alebo nemaju ziadne. Ako si na tom? Ak mas v poriadku maternicu, mozno budes moct dietatko vynosit, akurat vajicko nebude tvoje.