Dobrovolna obet alebo schopnost povedat nie?

Príspevok v téme: Dobrovolna obet alebo schopnost povedat nie?
bubinko

Zaujma ma či sa stretavate s ludmi ktory sa len stažuju,lutuju a všetko robia pre svojich blizkych len aby bolo dobre(ale ja tak neni)nevedia povedat nie .Mam taku tetu ktora sa stale o niekoho stara myslim o dospelych synov o vnučence ale vela krat ide nad svoje sily.A ked jej človek niečo povie tak ten je najhorši ,lebo ona je ta dobra čo chce pomahat.Podotykam že ona pomaha aj vtedy ked to nikto nežiada.Ja neviem prečo ale mna to niekedy vytača.Ved každy ma svoj život a treba si užit aj sam seba.Ked len pri kave ,telke alebo knižke,ale jednoducho si užit.

zitulka

podla mna by ste nemali takýchto ludí odsudzovat... oni za to nemožu mam taku kamaratku ktora nedokáže povedat nie... a chce sa zmenit len nevie ako....to prečo taký ludia su ma svoj dovod musite prist na to aky a az potom im dokazete pomoct

jajka001_

zbytocne sa budete trapit pre nieco co zmenit nemozete. oni si pomoct nechcu. jedine co mozete spravit je upozornit tych ludi, co ich zneuzivaju, aby to nerobili. na vlastnu zodpovednost, cize budete drzé atd. je dôlezité vedieť čo robíš a prečo to robíš. ak ste presvedčené ze je to správne a pomôže to, tak to spravte.

bubinko

ja tiež tych ludi nechapem.Aj ja som vela krat potrebvala tuto moju tetu a ked som jej volala že to a to .Ona vždy jasne prid a tak.A pritom ked som prišla videla som že ma aj ona kopec prace alebo prave navštevu a bolo mi to trapne.Ja by som sa nikdy nenahnevala keby mi povedala že nie nechod teraz nemam čas.Ved je to normalne.Ale asi nie pre takychto ludi.Aj nevestu ma svinu,len ju využiva a potom jked ju nepotrebuje tak sa pomaly idu oduvat a nebavit snou.A potom chodi teta s vykrutenou hubou že sa snou nebavia atd.

zuzic

bubinko presne!!! aj ona ma svoje problemy ale len by sa rozdavala. uz som jej to raz povedala a tvarila sa akoby to vobec nechapala ze o com vlastne hovorim?! a nechapem ze pridem k nej a pride suseda a ani vobec nic ze prosim ale jednoducho jej povie ze dnes o tretej donese deti a nech sa o ne do vecera postara. bez ziadneho prosim ani nic a ona jednoducho s usmevom ze jasne bez problemov dobre ze jej nepodakuje za to! to bol teda len priklad

bubinko

zuzic,presne len sa ti ludia ničia neviedia to a pritom ich to vobec nenaplna ani nie su štastny aj tato moja teta ma kopec chorob teraz s tlakom,so srdiečkom a myslim že jej to privodila len a len psychika.Nevie si vydychnut a mysliet na seba.

zuzic

poznam takeho cloveka a leze mi na nervy to ze sa takto nici!!! velmi mi na nej zalezi a nechcem aby na to raz doplatila...

bubinko

jajka ty si to vystihla uplne presne a krasne si to napisala hlavne tie posledne riadky.My jej chceme pomoct je to mamina sestra ,ale ked sa jej snaži človek trošku otvorit oči tak je ten človek hned zly.Teraz pred nedavnom jej zomrel muž alkoholik a vraj mu cely život robila len služku podotykam zase že DOBROVOLNE.Lebo on nebol zly a keby sa ona trošku zmenila zmenil by sa aj muž alkoholik.To teraz nezastavam alkholikov!!!Aby to niekto zle nepochopil.A ona najhoršie na tom je že teraz aj po tej špine čo zomrela ako ona hovori o mužovi ju zase využivaju nevesty a je hrozne sa na to pozerat.Ona im varuje deti a oni vedia ako ju využit.Je to uplny otrok a sama to nevidi.Prečo je to tak?