Odchádza mi hlas?

Príspevok v téme: Odchádza mi hlas?
natalie26619

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu.

V poslednom čase mám pocit, že sa mi deje niečo s mojím hlasom. Keďže sa aktívne venujem spevu a je to moja záľuba, nemohla som si nevšimnúť že asi už tri týždne je môj hlas iný - akoby taký zachrípnutý, nevýrazný, nedokážem vyspievať výšky, ktoré som predtým v pohode zvládala, ani pesničky ktoré mi predtým išli ľavou zadnou. Vždy keď začnem spievať, záhadne ma začne bolieť hrdlo a vždy mám pocit že v krku niečo mám. Už mi to začína liezť na nervy, pretože to trvá dosť dlho. Chorá nie som - nekašlem, nemám zvýšenú teplotu, alergiu v tomto ročnom období nemám - tak z čoho to môže byť? Nemala som si hlas ako vysiliť, spievam pravidelne a v rozumnom množstve. Čo mám robiť aby sa mi hlas vrátil do normálu? Celé leto si dávam pozor a pijem hlavne čaje. Nechcela by som prísť o svoj hlas, tak Vás prosím o pomoc.

Vopred ďakujem za rady.

Sony36923

Je veľmi dobré, že spievaš v rozummnom množstve, ale ak spievaš zlou technikou ten hlas sa ti môže poškodiť. Či už to budú trvalé následky alebo iba dočasné záleží na vade a problému hlasu. Najlepšie je ak pôjdeš na vyšetrenie hlasiviek ačkoli sú to Laryngostroboskopické, kymografické, spirometrické, mikrobiologické atď. Opýtaj sa to svojej lekárky. Jeden taký problém idem napíť do fóra, tak prosím ťa ak budeš vedieť napíš mi tam. Držím paľce na vyliečení.

Mgr.art

Pravdepodobne mozes mat hlasovu nedomykavost, ktora sa da v pohode liecit- trpia nou mnohi- profesionalni spevaci. Bud si zajdi rovno k foniatrovi- lebo to je lekar hlasiviek, alebo ak chces este pockaj a liec sa tyzden doma. Tyzden dodrz co najvacsi hlasovy klud, samozrejme nespievaj, ale ani nehovor a duplom nesepkaj. Popritom uzivaj kalcium a cmulaj napr. tabletky Islamindt- najchutnejsie su fialove. Ak budes mat pocit, ze sa to zlepsuje, so spevom zacinaj postupne a hlavne zlahka. Ak nie, zajdi k foniatrovi. Nie k praktickemu alebo ku krcnemu, ale k foniatrovi!

giana

múže to byť z tych horúčav. ah ha tosledujem na sebe, že ked dlhšie hovorím, tak sa musím namahať a aby som nešepkala.

jajka001_

chod, odborne vysetrenie treba...som citala ze spevakom sa tvoria jazvicky a uzliky na hlasivkach. a moze byt ze si len mierne nachladnuta, ty to necitis ale mas tam zapal.

natalie2619

Psychicky som v pohode, áno... Žiadne stresy, ale u lekára som nebola, ale ak to neprejde asi nebudem mať na výber.

jajka001_

psychiku mas v poriadku? ziadne náhle alebo dlhotrvajuce stresy?
u lekara si bola? nemusi ta to boliet a mozes tam nieco mat