zápach nôh a topánok

RNG

Citricidal aj oreganovy olej su silne antimikrobialne tj aj proti plesnovym ,kvasnym a hnilobnym kulturam
1-2 % roztok vybije vsetky hniloby v kozi, ci uz topanok alebo piat a nechtov.
Oreganovy olej ma silnu vonu(pizza)ale citricidal/GSE je bez vone.

toška

Prosím, kde by som zohnala vložky do topánok s vôňou? Kúpila som si do práce veľmi pohodlné baleríny, no sú z gumy a po chvíli začnú nepríjemne páchnuť. Pozerala som v tescu značku school, no našla som len gelové do lodičiek a pod. mimochodom, má niekto skúsenosti aj s týmito gélovými do lodičiek? pomáha to? aj také by sa mi zišli.

vendula

veronika,ja mam take nechty nazltle na oboch velkych palcoch,aj som s tym bola u lekarky,zobrala na rozbor kultivaciu ale nic nebolo. tak som si dala test zopakovat,lebo som chcela,aby sa tie nechty poriesili,ale znovu nic.povedala,ze to mam asi z nespravnej obuvy. ale obuv mam rôznu a myslim,ze spravnu..tak som ostala s takymi nechtami.ale ak tam nie su ziadne bakterie,tak ten zapach nebude z toho.
...presne, bol to hypermangan! veronika, da sa aj kupit vsetko,to co pises? alebo na predpis???

vcelicka

dakujem veronika - ale na nohech nemam nic, ani na nechtach, ani medzi prstami - moje nohy su navzhlad ako nohy dietata a mam dvoje nove cizmy, no problem pretrvava, podotykam, ze nie su umele, ale kozenne a myslim, ze najvacsi problem u mna su silonky...cim ich mam nahradit?

vcelicka

vendulka - skusam rozne pripravky z drogerie aj na nohy aj do ciziem, susenie a vetranie obuvi, vymienam vlozky v topankach, v praci aj doma si menim prezuvky,

veronikaa

vcelicka-v prvom rade-zapach noh je spozobeny po prve- nadmernou potivostou noh-okrem toho nohy nie su sterilne/ak by boli-pot by nesmrdel/-bakterie rozkladaju pot a vznika zapach. po druhe-poprezeraj si nozky aj zo spodku, ci tam nemas otlaky, kurioe oka a aj prsty a medzi prsatami a nechty- ci tam nie je pliesen/medzi prstami-svrbiva mokvava pokozka, cervena, olupujuca, nechty-nazltle az sede, lamave -aj to moze podporovat zapach.pouvazuj co nosis vhodnu obuv-koza alebo syntetika-cez ktoru nemoze obuv dychat, tak isto ponozky-nos len bavlnene/ s co najmesnou primesou syntetiky alebo cista bavlna/.ak sa ti potia nozky, vyskusaj vecer kupel noh v slaboruzovom hypermangane, ale nerob to dlho/tyzdsen max-podla topho ako ti to pomoze-permanganostan draselny jednak posobi protibakter. a jednak ztahuje potne zlazy.kup si excipial deo forte-kremik proti zvysenemu poteniu a natieraj si vecer po kupeli/to ked nebudes pouzivat hypermanganove kupele/.a kup si novu obuv..a aj septonexovy roztok je dobry na kupele noh..pa

lusi

Treba hlavne kvalitne bavlnene ponosky,kvalitne topanky, pravidelne {ak je to mozne vetranie} a problem sa aspon niminapizuje.
Mne to zabera a nepotrebujem ziadne pripravky proti potenie noh.

vendula

aj ja dufam, a nenosievas silonkove ponozky? ja som nosila a v nich sa noha poti. inak,brat mal kedysi tiez taky problem,teda,neviem,ci presne ten isty,isiel s tym k lekarke,rovno povedal,ze mu zapachaju nohy a dala mu na to nejaku vodicku,co si mal davat kazdy den do vody a mocit v nej nohy. vraj islo o nejaku bakteriu alebo co,co sposobuje ten zapach. a naozaj mu to preslo. len neviem,ako sa to volalo,a ci mal na to nejaku kultivaciu alebo co,aby zistila,ze ide prave o to.
poradte!!
vcelicka, co ty robis proti tomu?