psychoterapia BA

Príspevok v téme: psychoterapia BA
Snowwhite

Prosim Vas, nevedeli by ste mi poradit nejaku naozaj vybornu psychoterapiu v BA (len mam dve podmienky: aby to bola zena a aby to nebolo v nemocnicnom prostredi)? Google je plny roznych odkazov na vselijake psychoterapie v BA, ale mne ide o to, aby s nou mal niekto osobne skusenosti a aby bol hlavne spokojny a pomohla mu, to je pre mna prvorade. Nejake skusenosti mam aj ja, urobila som chybu v tom, ze som sla k niekomu, o kom som necitala ziadne nazory, nikto s nou nemal ziadne skusenosti, ale aj tak som si myslela, ze ked je to psychoterapeutka, tak je to clovek, ktory mi v mojom probleme pomoze, ale nemozem povedat, ze by som s nou bola spokojna. Platila som fakt vysoku sumu a aj napriek tomu ma to nikam neposuvalo dalej, pomoc bola cca 30% a vzdy sa moje rozpravanie zvrtlo k comusi inemu, len nie k tomu co som potrebovala surne riesit. Mam kamaratku na vychode, ktora chodi k psychoterapeutke, ktora po par sedeniach pocitila zmeny k lepsiemu a ktora sa vdaka nej dostala z fakt velkych psychickych problemov BEZ liekov a presne o toto mi ide. Nechcem lieky, ziadne antidepresiva a oblbovaky, jednoducho ja sama viem, kde je moj problem, len neviem ako s tym nalozit, preto potrebujem niekoho kto mi vysvetli ako sa zachovat v tej a tej situacii, ako zmenit myslienky, samu seba a aby sa mi podarilo porazit to co ma tak zivotne obmedzuje. Viem, ze sa to da, lebo poznam ludi co maju podobne psychicke problemy ako ja a zvladli to bez liekov, iba za pomoci dobrej psychoterpie, a presne toto potrebujem aj ja.
A ak smiem, rada by som opytala este na jednu vec - ako som studovala netove stranky, narazila som na jedneho lekara, ktory sa ale nevenuje liekom, venuje sa elektroakupunkture, homeopatikam a podobne, lieci celeho cloveka. Citala som si k nemu aj rozne nazory a nasla som vsetky iba pozitivne a to tam pisali naozaj o roznych diagnostikach. Mna by vsak zaujimalo - myslite si, ze by mi dokazal pomoct pri psychickych problemoch? Vysetrenie, diagnostika a nasledne "roztoky" na mieru nie su lacna zalezitost a hoci viem, ze zdravie je najdolezitejsie, ja si momentalne nemozem dovolit tolko vydavkov, kedze pomyslam aj o psychoterapii. Alebo radsej skusit toto?
Dakujem vsetkym za nazory, rady a prajem krasny zvysok dna :)

Iveta Michael

snowwhite...No ja poznám jedného dobrého psychoterapeuta, mne tie sedenia s ním dosť pomohli...ak chceš tak skús. V Ružinove na poliklinike a je to PhDr.Hrozáň...je tam aj žena psychoterapeutka ale nenapadá ma jej meno.Tam na vstupe na orient.tabuli je napísaná aj ona,číslo a poschodie. Viac neviem v tejto chvíli poradiť...

smii

Psychoterapeutických smerov je viac, nie každý ti musí vyhovovať. Pokiaľ vieš svoj problém pomenovať a vieš z čoho vznikol a ako sa prejavuje, bude pre teba najlepšie nájsť si psychológa pracujúceho pomocou kognitívno-behaviorálnej psychoterapie. Táto psychoterapia sa zameriava priamo na konkrétne riešenia daného roblému.

www.kbt.sk

Snowwhite

Dakujem Rena, skoda, ze nemaju nejaku internetovu stranku, nerada totiz riesim taketo veci telefonatmi, radsej mailami :)
Iveta, ja ti rozumiem, takychto ludi poznam. Lenze u mna momentalne nastal taky problem, ze to mam pri kazdom stretnuti, cize aj pri rodine a to je to najhorsie, nikdy som takyto problem nemala. Uz len ked pocujem, ze zvoni zvoncek a niekto prichadza, tak sa mi rozbusi srdce ako zvon, do toho sa cela spotim, rozklepem a uz je ohen na streche. Chcem s tym nieco spravit, tento tyzden by som bola schopna chodit den co den na terapie, aj na viac hodin, len potrebujem niekoho overeneho, kto vam skutocne pomohol. Bratislavcania, Bratislavcanky, naozaj nemate s niekym dobre skusenosti? Vy alebo vasi znami? Prosim..

Iveta Michael

Snowwhite....toto aj ja poznám dôverne a musím len potvrdiť že je to fakt hrozný stav v tej chvíli...ja to však mávam obyčajne pri stretnutí len s niektorými ľuďmi...doslova akoby som cítila z nich niečo zlé,negatívne...uberá to veľmi energiu a potom sa im začnem extrémne vyhýbať,ale nemôžem si pomôcť. Inak mne raz povedal jeden psychológ dávnejšie,že niekedy je lepšie vyhnúť sa ľuďom ktorí do mňa vnášajú nepokoj a vyvolávajú úzkosť ale určite sa nájde niekto kto naopak Ťa vie upokojiť a možno aj potešiť. Ja takého človeka mám ale ten má rodinu a nie je vždy naporúdzi,no aj tak som rada že mi pomáha v ťažkých chvíľach...Nejeden raz som plakala.

Iveta Michael

No tak to nie je až tak jednoduché ako by sa zdalo. Ja tiež hľadám psychoterapeuta ale pre zmenu mám požiadavku aby to bol muž. Problém je v tom že mám už dlhší čas vážny problém s mojim lekárom-špecialistom a rozhodne na to potrebujem pomoc psychológa kým sa mi podarí nájsť iného lekára.Bojím sa ho a strácam k nemu dôveru...

rena23

Snowwhite, tyjami - pozrite temy: Uzkost; Depresia a panicka porucha, Socialna fobia; Skupinove sedenia, depresia, uzkosti - tam sa uz o podobnych problemoch ako mate Vy popisala strasne vela a je tam aj vela dobrych rad.