Vyrazka

julka5468

kedze dneska moja doktorka neordinovala kvoli dovolenke, isla som k dalsiemu ktory zastupuje

povedal lekar že je to plesnivy zápal, neviem na 100% ci ozaj to je plesnivy zápal, ja som si myslela že je to genitálny herpes, lebo vyzeraju ako vyrazky, dal mi lieky, a potom pojdem na kontrolu k svojej doktorke.

rianah

co sa tyka vyrazok v oblasti pošvy este citujem diskusiu a odpoved priamo lekara:
,,Dobrý deň, vo vnútri pošvy na bočnej stene úplne pri kraji som si našla takú malú vyrážku, ktorá je na dotyk bolestivá vôbec neviem od čoho to može byť. Bojím sa, či to nie je nejaká pohlavná choroba po pohlavnom styku ma to dosť štípe akoby celé vnútro a dosť ma pobolievajú aj váječníky, čo by to mohlo byt? Mám čakať, či to zmizne samo alebo ísť k lekárovi?
[Porodní asistentka] - Určite na nič nečkajte. Vyrážky takéhoto typu nie sú normálne a prirodzené. Ako náhle cítim nepríjemné pocity a nájdem si niečo, čo som pre tým nemala, tak musím ísť na vyšetrenie. Takže to zbytočne neodďaľujte a objednajte sa na vyšetrenie. Lekár vás môže najlepšie ukľudniť a pomôcť vám vyriešiť tento problém. Bolesti môžu byť jednak súvisiace s ovuláciou, alebo s infekciou v tejto oblasti. Vyžaduje si to každopádne vyšetrenie u gynekológa. "

rianah

ak sa to nezmierni do tyzdna, mali by ste navstivit dermavenerologa-kozneho alebo gynekologa, ak to svrbi bude to herpes, ak sa to zhorsi, zvacsi, budete pocitovat teplotu bolest v slabinach, dajte si spravit testy na hpv, ale mozno to bude len obycajny zapaleny vlas. folikul :)

julka4456

dakujem že ste sa ozvali, totiz citila som to uz vcera, dneska rano nadranom som isla do kupelne lebo ma uz bolelo, tak som nahmatala tu vyrazku, a aj pozrela nato, su dokopy 2

asi pred par dnami som sa holila tam dole

a k tomu herpesu by som dodala že asi posledne dva tyzdne som bola trosku psychicky mimo, oslabla som, kychala som na vsetko mozne, chcelo sa mi stále spať

ale nic neni este isté

rianah

clotrimazol, (nistanin) t.j antimykotika tu nezaberu, kedze sa nejedna o kvasinku , resp. sa takto kvas. neprejavuje. vyrazka moze byt z holenia, henitalny herpes, bradavicka... mali by ste navstivit kozneho lekarka, prip. miesto ukludnit kortikosteroidnym kremom (hydrokortozil, locoid..)