Čo s brokolicou?

efe

povariť v osolenej vode, popučiť vidličkou, pridať vajce, postrúhraný syr, posekanú petržlenovú vnať, strúhanku, soľ, korenie, pretlačený cesnak - zamiešať cesto ani riedke ani husté, lyžicou na rozpálený olej ukladať kôpky, zarovnať povrch lyžicou, opiecť z oboch strán - vzniknú z toho také karbonátky, sú vynikajúce.

usiko.

alebo ja si robim salat: povarim ruzicky brokolice, vychladim, dam do misky, pridam kukuricu, na kocky cervenu papriku, rasok, trochu ciublulky a zmiesam s kyslou smotanou alebojogurtom a osolim...joj, ta to je mnam.....

usiko.

alebo povarit, povarit aj platky zemiakov, dat do pekac olej, na to zemiaky, na to brokolicu, zase zemiaky, zaliac vajickom rozmiesanym so syrom a zapiect...vra mnam.....

mate59

na pare krátko podusiť,aby bola tvrdkavá a ostala jej zelená farba, nie prevariť.Len posoliť a hotovo.Dá sa jesť ako príloha, možeš ju aj zamraziť.Zachová tak až 90% vit. C.Alebo spraviť z nej polievku krémovú/zmixovať/.
Nezdravý sposob je obalit do cestíčka alebo trojobal a vypražiť.Roztlačit, pridat vajce,trochu múky,- na placky....fantázii sa medze nekladú
Ja ju milujem len uvarenú pokvapkanú citrónom.