Mám doma hlávku brokolice a potrebujem sa jej do zajtra zbaviť. Neviete, čo by som z nej mohla uvariť, upiecť, udusiť, ugrilovať, hocičo. Mňa už opúšťa fantázia.
Čo s brokolicou?
povariť v osolenej vode, popučiť vidličkou, pridať vajce, postrúhraný syr, posekanú petržlenovú vnať, strúhanku, soľ, korenie, pretlačený cesnak - zamiešať cesto ani riedke ani husté, lyžicou na rozpálený olej ukladať kôpky, zarovnať povrch lyžicou, opiecť z oboch strán - vzniknú z toho také karbonátky, sú vynikajúce.
na pare krátko podusiť,aby bola tvrdkavá a ostala jej zelená farba, nie prevariť.Len posoliť a hotovo.Dá sa jesť ako príloha, možeš ju aj zamraziť.Zachová tak až 90% vit. C.Alebo spraviť z nej polievku krémovú/zmixovať/.
Nezdravý sposob je obalit do cestíčka alebo trojobal a vypražiť.Roztlačit, pridat vajce,trochu múky,- na placky....fantázii sa medze nekladú
Ja ju milujem len uvarenú pokvapkanú citrónom.
alebo palacinky plnené brokolicovo syrovou plnkou, zapečené s trochou syra na vrchu. ďalšie mňam :))
ja by som ju zapiekla so šunkou a syrom, mňam :)