tehotenstvo,pepsi cola a prilezitostne deci pivka ci vinka

Príspevok v téme: tehotenstvo,pepsi cola a prilezitostne deci pivka ci vinka
sima22

ahojte,som v 32tt tehotenstva a chcela by som sa spytat co si myslite o piti coly,pripadne obcas deci pivka alebo cerveneho vinka...ja mam velmi rada pivo,a obcas som si dala,napr. dnes som vypila aj slabsiu kavu,myslite ze to nemoze malinkemu uskodit?doteraz som mala vsetky vysetrenia v poriadku,srdiecko krasne bije,malinke kope,asi sa strachujem zbytocne,vsak nepijem tvrdy alkohol,alebo ak je ta cola doma,tak ja neodmietnem,par krat si vzdy upijem...mama mi tvrdi ze sa nemam vsetkeho tak bat,ze ona si nedavala pozor na nic a vsetci sme zdravi...co si myslite tehulky?vy sa uplne vyhybate takym veciam alebo si obcas troska date?myslite si ze bude zo mna zla mama??dakujem za odpovede:)

janekMY33

no tak ze ostane postihnute to by nemalo ublizit ale ze bude hiperaktivne alerie casto chore na chripku a pod tak na to to posoby

blondula

ja som obcas kolu pila,dokonca mi sialene chutila a aj pivko sem tam !! pohar piva sa odporuca,ale kofeinu vela nie.a aj kavicku slabu s mliekom som rano vypit musela,lebo by ma hlava bolela aj 3 dni :D takze vsetko s mierou !!

sweater

nepi ziadny alkohol, sa neda prezit tych par mesiacov pocas tehotenstva bez chlastu a cigariet? ked nieco chceme, obcas musime priniest aj nejake obete, a to ze sa tvojej kamaratke narodilo zdrave dieta ma byt akoze prognoza ze ked budes robit to co ona tak sa narodi aj tebe? uvedom si ze vsetko co ti prijmes do tela sa dostava ako "vyziva" do plodu. a ked uz tak chcem sa spytat, ked si chces dat "deci" vinka, naco je to dobre? zbytocne to do seba ladujes, ved sa z toho ani len nepripijes, takze hlavny ciel chlastu to uplne obchadza, jedine ze to male mnozstvo ti bude kolovat v krvy a dostane sa do plodu, takze mi povedz aky ma vyznam pit?

renca svoja

ja som nevedela o svojom tehotenstve fajčila som.Občas som si aj vypila ale trocha viac.A aj vlasy som si farbila. A ked som sa dozvedela že som tehotna tak som sa len bala čo ak som tomu malinkemu ubližila:(((a dokonca som aj lieky si davala od bolesti :( Teraz odkedy viem že som tehotna prestala som fajčit,pit a už neberem ani lieky.Ale chcela som vedet či si občas možem dat pivo kedže predtym som pivo mala velmi rada.ale bojim sa dat si.Vela mojich kamaratiek vravelo že pivo si dopriali a narodili sa im zdrave deti

rozumiem ti

mirka: ak ja som vadna, tak Ty si velmi obmedzena. ale to nie je moj problem.

Odporucam nastudovat nieco o zlozeni piva, vina... o fungovani ludskeho tela a o vyzive, ci priebehu tehotenstva. A potom sa na tuto temu spolu porozpravame, dovtedy z mojho pohladu iba gagas. Tesilo ma.

mirka 23

rozumiem ti, ty si riadne vadna..
Alkohol v akomkoľvek množstve je škodlivý aj pre zdravého človeka! Nie to pre tehotnu! Mala by si si troška prečitať niektore veci a potom sa vyjadrovať. Niekto môže zobrať tvoje prispevky vážne.
Čo sa týka gebrenia da sa gebriť aj neškodnými vecami, napr. kokosak je uplne fantastický a aj prospešný.

macka26

ja som sa tiez stretla s odporkynami kavy vina piva coly a kadecoho ale u kadernicky veselo sedeli s blond peroxidom na hlave co sa vstrebaval do pokozky.. tak trochu na uvazenie to rozhodne je

rozumiem ti

ach, mladost-pochabost :) slecny tak vehementne odsudzujuce pivo, vino, kavu... v prvom rade treba zacat pouzivat zdravy rozum a nie verit kadejakym bludom. otazka prave na tieto slecny: co je podla vas lepsie? džgať do seba v tehotenstve synteticky vyrabane vitaminy (B), alebo ho obcas prijimat v prirodnej forme - tj. pohar piva?! zacnite pouzivat rozum, na to ho mate.
pevne verim, ze tolko ho snad mate, aby ste si vedeli vyhladat, na co vlastne ten vitamin B sluzi. a to bol len priklad... vo vsetkom ( v potravinach, kave, vine ) sa v malom mnozstve najde nieco prospesne. prave preto plati to: v malom mnozstve je to v poriadku.
vam nevadi gebrit si na tvar denne vsetky tie umelo vyrabane sajrajty? ved sa vstrebavaju cez pokozku do organizmu, alebo nie?! alebo naozaj verite tym reklamnym kecom " cisto prirodne ".... uprimne, mne zas zastava rozum nad tym, ze niekto vypusta z ust somariny, o ktorych hovno vie. moj nazor.