Bojim sa, ze manzelstvo to pokazi...

Príspevok v téme: Bojim sa, ze manzelstvo to pokazi...
zasnuby

Existuje vyrok:
Zena chce, aby sa muz v manzelstve zmenil a muz naopak nechce, aby sa zena manzelstvom zmenila.
Ja mam skor opacny problem a bojim sa, aby sa priatel manzelstvom nezmenil. Uvazujeme o spolocnej buducnosti. Na jednej strane je mi s nim fajn a zda sa mi to prirodzeny vyvoj nasho vztahu, ale na druhej strane sa bojim, ze manzelstvom sa to vsetko pokazi. Bojim sa, ze budeme voci sebe pohodlnejsi, budeme sa viac hadat a podobne a ze moj skvely chlap sa prave manzelstvom stane pohodlnejsi a nebude nam tak na sebe zalezat, lebo si budeme viac sebou isti...
Podarilo sa Vam v manzelstve udrzat to pekne, co bolo prednim a preco vzniklo? My sme sa dali dokopy po rokoch dobreho priatelstva, sme spolu dva roky a okrem toho, ze sme kolegovia mame aj zatial spolocne byvanie v prenajme.

ivana45

gratulujem !
Zoberte sa.
Ludia sa menia, vztahy sa menia. Tvoja vychodiskova situacia je velmi dobra (ak si neklames do vacku).
Ovela castejsie je, ze sa dievcata vydavaju a dufajum ze situacia sa zmeni - zlepsi... Vacsinou sa sklamu.

M74

Ja myslím, že vzťah sa pokazí skôr časom, ako manželstvom. A pokiaľ už spolu bývate, to je akokeby ste už manželia boli...

jajka001_

zbav sa tych zbytocnych obav. co sa stalo inym a hlavne preco. ty mas svoj zivot a svoj vztah. bude vam to klapat tak, ako si to zariadite. ak bude snaha na oboch stranach , pojde to.

zasnuby

Povazuje ho za zodpovedneho. V praci, vo vztahu, u nas doma- my spolu zijeme, alebo u nich doma. Je starostlivy, voci mne, mojej rodine, voci svojej rodine, ale i inde. Nikedy podla mna aj pre druhych co by som ja nebola. Zaujmy mame spolocne, resp. on ma jednu do ktorej vtiahol aj mna. Problemy sa u nas riesia zasadne komunikaciu. V zaciatkoch som to riesila obcas ja svojim ofucanim, ale hlavne na jeho popud sme si vsetko zacali vyrozpravavat a je to tak lepsie. Pozname sa niekolko rokov, boli sme spoluziaci na VS. Je to fajn, skor sa bojim, ze to moze asi zlyhat inde, lebo som z rozvedenej rodiny, ktoru rozbila nevera a to ma asi strasi viac.

jajka001_

ked vam to klape...
nikdy nevies co ta v zivote stretne. ak ma prijemnu povahu a je zodpovedny, lubite sa, vazite si jeden druheho, mate spolocne zaujmy, spolocne hodnoty a priority..si s nim lebo ti je s nim dobre, buducnost prilis neries. ked sa budete na to citit, vezmete sa. manzelstvo samo osebe ludi neskazi.
vsimaj si ci je zodpovedny, dochvilny, spolahlivy, starostlivy, ci riesi problemy, aky sposobom, ci si mu prednejsia ty alebo ma skor ine zaujmy. to su najcastejsie problemy v manzelstve. a komunikácia. sebeckost jedneho z partnerov. ludia sa menia, moze sa stat ze s niekym zijes roky a potom zrazu ho vidis v inom svetle ked nastane krizova situacia.

mate59

v manželstve veľa vecí zovšednie,ale ono je hlavne o vačšej zodpovednosti jedného voči druhému a deťom.Každý, kto sa žení alebo vydáva nevstupuje doňho s tým, že sa rozvedie po čase. Všetko vždy záleží od jednotlivca,to by sa potom ani manželtvá nemuseli uzatvárať, preto sa neboj.

zasnuby

jajka001,
s priatelom len planujeme spolocu buducnost, nejdes sa este vydavat. Nie sme zatial ani zasnubeny, ale nemame 20, takze to nie je daleka buducnost. Chcem sa vydat, len sa bojim, aby sa nepokazilo to dobre a pekne co teraz medzi sebou mame. Nevidim na nom negativne vlastnosti. Teda nejake ma, to mam aj ja, ale to mu bud vytknem, alebo tolerujem. Praveze je super, je zodpovedny, stara sa o mna atd a ja sa len bojim, aby s tym v manzelstve neprestal. ze to proste vsetko moze zovsedniet. Inac je to super a chcem, aby to tak pokracovalo.