Laserová operácia očí alebo transplantácia vnútroočnej šošovky?

Príspevok v téme: Laserová operácia očí alebo transplantácia vnútroočnej šošovky?
Sjuin

Dobrý deň,

viem že o laserovej operácií očí sa toho už popísalo dosť. Na internete som ale nikde nenašla riešenie krátkozrakosti či ďalekozrakosti transplantovaním vnútroočnej šošovky. Viem že sa to robí už aj u nás, najmä pri vysokých dioptriách. Chcem sa spýtať či nebol niekto na takejto operácií? Nemáte s tým nikto skúsenosť? Vraj je to lepšie ako operácia laserom.

jozef12

Chcem sa poďakovať prof. Izákovi a celému jeho kolektívu za profesionálne služby na vysokej zdravotnej aj odbornej úrovni pri operácii šošoviek. Túto operáciu som podstúpil na základe pretrvávajúcich problémov s videním. Operáciu laserom som odmietol, pretože je vysoká pravdepodobnosť, že zákrok sa bude musieť zopakovať ale pri operácii šošoviek, kde sa vkladali implantáty šošoviek je už výsledok trvalý. Operáciu sa dosiahlo, že už žiadne okuliare nepotrebujem a vidím do diaľky aj na čítanie bez akýchkoľvek problémov. Chcel by som upozorniť aj na ľudský prístup prof. Izáka a jeho kolektívu. Všetci boli veľmi ochotní a snažili sa prispôsobiť mojim možnostiam, pričom boli zachované všetky odborné techniky aj postupy. preto odporúčam všetkým, už aj od útleho detstva aby sa nechali odborne vyšetriť a predísť tak komplikáciám v neskoršom veku. Prevencia je najdôležitejšia a oči sa vám odvďačia. Prof. Izák ošetroval celú moju rodinu a všetci sme s ním veľmi spokojní. Je to úžasný človek ale aj odborník. www.izakvisioncenter.sk

Jarči

Dobrý deň,
Chcel by som sa spýtať, mám tupozrakosť a zle vyvinuté jedno oko od detstva. Bol som na rôznych vyšetreniach a všade mi povedali, že sa stým nedá nič robiť ani laserom ani šošovkami lebo je to vlastne porucha v mozgu. Chcel by som sa teda spýtať či sa celé to moje tupozraké oko nedá jednoducho transplantovať ?,a tak by sa aj odstránila tá porucha v mozgu od detstva.
Ďakujem.

luckaaaaaaaa

o tej transplantacii vnutroocnej sosovky bola minule reportaz v reflexe a v tohtomesacnom zdravi je clanok. viem, ze to robili nejakemu dievcatu, ktore ma 19 a -19 alebo -20 dioptrie. robili jej to ako prvej na slovensku. 5-minutova operacia, ktora stoji 1200 eur jedno oko... takze je to dost drahe a poistovna to nepreplaca. a je to od nejakej dioptrie... neviem presne od akej, ale ak mas -3 alebo -4 tak ti to asi nespravia.

Dada252

Sjuin prečo si to nechceš dať urobiť laserom? Počula si nejake zle informacie o laseroch? Ja by som mala isť na operáciu šedeho zakalu (mam 29 rokov), kde mi odstrania zakalenu šošovku a vložia umelu už aj s dioptriou. Takže sa tým vyrieši aj moja ďalekozrakosť. Inak nenosím veľmi silne okluliare - na pravom mam +2,5 a na ľavom +3,5. Lenže ak nemaš zakal neviem či by ti tu šošovku len tak vymenili iba kvoli lepšiemu videniu. Ja budem mať vlastne dva v jednom :-) zlepši sa mi videnie, možno sa zbavim okuliatrov a nebudem vidieť ako cez jemnu hmlu, čiže rozmazane.

smoliarka

dobrý večer či den.to je v podstate jedno.mám kamarátku ktorá ma dceru vo veku 21 rokov a trpí chorobou ktorá spôsobuje jej pomalé oslepnutie už na jedno oko nevidí a na druhé už len tak tak.neviem o aku chorobu ide viem len to,že sa to nijak operačne liečiť nedá.CHcela bzy som teda zisiť či sa dako nedá tejto mladej žene pomôcť,či existuje dáka operácia celých očných buliev i kedviem že by to poistovna nepreplatila,ale isto bz sa v tom prípade našli milí ludia,ktorí by rasi prispeli mladej žene ktorá ma život pred sebou na jej operáciu.prosím odborníkov ak to prečítaju nech mi pošlu odpoveď.dakujem vopred