postava vs.tehotenstvo

Príspevok v téme: postava vs.tehotenstvo
kristy-na

som tehotne,zatial len 15 tyzden,takze som este nic nepribrala,obaja s partnerom sa snazime udrziavat vo forme a tak som sa prichytila pri obavach o svoju postavu.je mozne pribrat len do bruska a nezmenit sa na slonika?tiez mam strach,ze ako budem priberat,bvudem pre priatela menej pritazliva:/ako brali vasi manzelia tehotenstvo?

lienkak

ahoj,

ja som v tehotenstve pribrala celkovo ani nie 9 kg, a nejakých cca 7 bolo hneď na druhý deň po pôrode preč,
a to som sa nejako špeciálne neudržiavala, lebo som mala rizikové, takže nejaké cvičenia nepripadali do úvahy,
netreba sa asi nejako zbytočne prejedať, a odôvodňovať to - ako to robila jedna moja známa - že jedna porcia je pre ňu a druhá pre malú - no skončila s vyše 20 kg, a hroznými striami po brušku a stehnách, a nepomohlo jej ani to, že sa natierala špeciálnymi krémami.
čo sa týkalo manžela, ten bol úplne v pohode :))

isabella

tak tvoje obavy tiez trocha chapem, ale myslim, ze zeny ktore 2-3 roky po porode maju stale +15kg to maju aj vdaka svojej volbe, predsa clovek ak sa stravuje tak isto ako sa stravoval predtym a nema ziadne zavazne choroby, tak nemoze neschudnut, ale aj chudnut treba pomaly, podla mna sa tak do roka po porode da dostat do formy... okrem toho aj keby si nejakych 15kg pribrala tak porodis dieta + plodova voda + placenta to je podla mna aspon 5kg, ale to som si nikde neoverovala, to len tak laicky a schudnut 10kg ak mas pevnu volu mozes potom kludne aj do polroka a aj viac kg... tak to su len moje skromne odhady, bo uz som bola v takom stadiu, ze som pribrala a chcela som schudnut a ked som sa zatala tak to islo, tak dufam, ze mi to tak pojde aj po porode... inak myslim si, ze muzi si zasluzia aby sa zeny snazili dostat aspon ako-tak doporiadku po porode, ale tiez by tu zenu mali v tom aj podporovat...

kristy-na

neboj,neobmedzovala som sa ani pred tehot,len ma akosi obavy prepadli-mam respekt z hormonov:)),zatial sa na mna kila nijak nelepia,tak ku mne bude osud snad milosrdny:)som obklopena zenami ktore aj rok-dva po porode maju este 15+ kg nadvahu a byvali kedysi stihle..ja som nikdy nebola nijaka kost a koza,mam 170cm a 62kg,takze sa bojim aby som nedopadla ako ony.zda sa mi to nefer aj voci partnerovi..

isabella

ked si doteraz nestihla pribrat tak bud v pohode, ak sportujes tak sa rychlo dostanes do formy, ja nie som nejak sportovo zalozena a uz som aj cosi pribrala, tiez som v 15tt, ale tak manzel to berie v pohode, postavu budes davat do poriadku potom, aj tak budes mat hned po porodne roztiahnutu kozu na bruchu a nie je pre babatko ani zdrave sa nejak extremne kontrolovat a snazit sa za kazdu cenu mimo dietatka nepribrat, pretoze to moze viest k roznym komplikaciam a aj k nizkej porodnej hmotnosti... okrem toho su aj take svetle priklady zien, ktore sice pocas tehotenstva naozaj pribrali vela, ale po nejakom case po porode mali dokonca menej nez pred tehotenstvom, tak ziaden strach, hlavne sa extremne neobmedzuj...