Fľak na pľúci

Príspevok v téme: Fľak na pľúci
dobra vila

Ahojte
poradte, prosim, ci toto moze byt velmi zavazny problem, alebo ci sa nemusime az natolko obavat. Otec sa mi prave vratil z rontgenu pluc (nakolko ma problemy so zatekanim). U nas je alergia zabyvana, kazdeho z nas cosi trapi a nejako nam nic lepsie nezabera. Otec ma pravidelne pocit zatekania, niekedy mu samovolne ustupi, potom sa mu zjavi zas a tak. Citi to od hrdle smerom dole a stale robi dost silne tzv "ehm, ehm", viete, ked nieco citite v hrdle, ma taky kasel, ako ked sa snazi kaslat, ako ked vam nieco tlaci na pluca.
Posledny rontgen mal priblizne pred 3-4 rokmi, vtedy bolo vsetko v poriadku. Dostaval bezne lieky na alergiu, ktore nemusel/nemal brat stalo. Teraz mal vsak zvysenu horucku, slabsiu nadchu, a znova plucne problemy, tak vyhladal lekara a spravili mu rontgenovu snimku.
Z popisu papiera to znie presne takto:

V pravom dolnom plucnom poli lateralne kalcifikacne syty skrupinkovity tien velkosti 15x10mm, lalocnatych kontur. Inak plucny parenchym bez loziskovych zmien. Branice volne, lat. siny frc mimo sn.
Srdce: Ao tvaru, nezvacsene.
Zaver: Kalcifikacne syte nodularne lozisko vpravo

Sme z toho vsetcia velmi nervozni, na plucne ist nevie, kedze maju dovolenku! Skusaju sa aspon spytat inde, co to moze znamenat.
Co je to ten lateralne kalcifikacne syty skrupinovity tien? - v ludskej reci -
Dakujem velmi pekne!

odpovedam

Ak maju na plucnom dovolenku, zo zakona ich musi zastupovat iny lekar. tu na fore su laici, nie lekari a radsej sa na neodborne rady nespoliehaj.

tronia

Dobry večer chcela by som sa opytat co to znamena ked že mam v parenchýme niekolko kalcifikačných ložisk vo velkosti 2mm....chcem vediet či je to niečo zle ,či sa mam niečoho obavat...vopred vam dakujem...lekara som sa pytala ale nechcel nič povedat že nech ma to nezaujima...