Potebujem radu

Príspevok v téme: Potebujem radu
eja251

Dlho som rozmyslala nad tym ci sem vobec napisat ale idem na to.. mam uz 18 rokov.. v 7. rocniku na zs som sa vazne ani nie tak pohadala s kamaratkami, tromi, o ktorych som sa dozvedela, ze ked som chora a chybam v skole tak ma ohovaraju.. boli sme nerozlucna stvorka.. poznali sme sa od prveho rocnika. Kedze som vedela ze to uz trva dlhsie a ja nie som z tych ktori toleruju klamstva.. opakujuce sa.. do oci.. prestala som sa s nimi kamaratit. Oni ostali spolu dalej. Ja som sa od nich zamerne odcudzila.. chodila som s nimi samozrejme este do konca zs do jednej triedy.. bolo to pre mna strasne tazke vidiet ako sa dalej kamosia a nase spolocne kamaratstvo je uz minulostou.. ale nasla som si ine kamosky. Teraz som v tretom rocniku na strednej.. odvtedy som sa s nimi nebavila a vlastne nikdy som celkom nepochopila preco mi to urobili a nijak mi to nevysvetlili. V poslednej dobe mavam sny spojene s ich pritomnostou.. co si myslim ze nieco znamena. Nemam to vyriesene a potrebujem s tym nieco spravit lebo nebudem mat pokoj.. aj ked viem ze sa cas uz neda vratit spat, a ani nase kamaratstvo.. mozno ked sa s nimi stretnem a normalne sa porozpravame.. bude vsetko v poriadku. Rozmyslam o tom uz par.. asi mesiacov ale nemam odvahu :/ .. Moze to zniet ako nejaka banalita ale mne na tom zalezi..Dakujem

polnocnica

fffddddddddd: tie blbe sny patria tvojej hlave. Co ta vedie k tomu predpokladat, ze ich podstata je viac nedolezita ako dolezita?

fffddddddddd

SNY, sny , sny ,,,,, Len tie blbe sny ti to prippomenli.... teraz spomínaš na tie casy ktoré boli , ale vies ze uz nebudu ... boli ste malé,také veci sa stávaju... A myslím že ked sa s nimi porozpravas alebo aspon popíses : FB , POKEC, MAIL .
tak ti to pomoze vyrovnat sa s tým ,,, Ale spomenies si na to a potom budes mozno smutit , no mozno si silná povaha ... newiem .. ale mne sa stalo nieco podobne ale pustila som to hlavy

polnocnica

Podla mna, uz len koli odstupu casu, koli tomu, ze to vsetko-postavenie v skupine, vztahy, skola, prostredie-sa zmenilo a tym stratilo drvivu podstatu svojej dolezitosti v tvojom zivote by bolo fajn, zaujimave skontaktovatsa a porozpravat ako dospeli. Co najhorsie sa moze stat? Pohadate sa a nebudete sa rozpravat? (to bola ironia). Podla mna hnev, neznasanlivost, nevyriesene konflikty tazia kazdeho, kto je ich sucastou. Ci uz si bola na jednej, ci druhej strane, pokial to tvoj mozog vidi a tvoje podvedomie ti ukazuje, mozno to ma nejaky vyznam, nie?

janab

Ejka v živote detí to tak býva...deti vedia byť veľmi kruté a nie zriedka medzi nimi panuje aj "vodca", ktorý to riadi, celú tú skupinu. Ty si vodcom nebola a vlastne boli neúprimné, lebo ťa ohovárali...takže moja milá..oni spravili chybu, nie ty...ty nie si vinná za to, že si sa prestala s nimi kamarátiť...urobila si správnu vec...a ver mi, ak pôjdeš vyššie do škol, možno do iného mesta, pôjdeš do zamestnania a všade budú iní ľudia, iní priatelia a na tie svoje kámošky už dávno, dávno zabudneš...a ak ich aj uvidiš, stále si pomysli, boli ste proti mne tak čo?..nestojíte mi ani za pozdrav...nech ťa nič netrápi, urobila si správnu vec a si zásadová a to ti chválim...a neber si veľmi k srdcu správanie ľudí okolo, v živote ta ešte veľa,veľakrát sklamu...

stvornoha

Ahoj, tvoj pripad ma zaujal, lebo sa mi stava nieco velmi podobne. Mala som kamaratku od najutlejsieho detstva-babatka, nase mamy sa poznali, byvali sme vedla seba, dokonale priatelstvo, velmi sme boli spolu. Asi do 11-12 rokov, my sme sa prestahovali a dost sme sa odzudzili, i ked nic v zlom. Ona je totiz o rocnik nizsie ako ja, chodili sme na to iste gymnazium. Tam studujem uz siedmy rok spolu s nou, a cely cas sa iba slusne zdravime, obas nejake to slovo. Viem, ze je mila a oblubena, aj som jej to pred rokmi zavidela, ale teraz nie. Naposledy dokonca sme mali spolu nejaku pracu a bavili sa. A v poslednom case sa mi stava, ze sa mi snivaju o nej sny-ako som u nej na navsteve/ona u mna, ako ju vola mama vstavat, ako spime u nich hore na povale v spacakoch, dost casto sa mi o nej sniva, preto rozmyslam, ci mi podvedomie nechce nieo povedat. Co?

bella12

Ak cítiš pri pomyslení na kamarátky hocijaké negatívne emócie (sklamanie, krivda, hnev), že máš na ne ťažké srdce, naozaj s tým treba niečo urobiť, a to odpustiť im. Odpustenie je vecou Tvojho rozhodnutia, nie citov. Odpustiť je možné aj bez toho, aby Ťa o to vinník poprosil.

Skús nájsť hocijaké dôvody, pre ktoré by si ospravedlnila konanie kamarátok. Boli ste vtedy deťmi a také veci sa stávajú, teraz to už nielen Ty ale aj ony môžu vidieť inak, z nadhľadu. Čo bolo, bolo, treba sa posunúť ďalej, nechať minulosť za sebou a prežívať súčasnosť. Tvoje zranenie z toho kamarátstva Ťa však stále ťahá do minulosti. Keď sa na niekoho hneváme alebo cítime pocit krivdy, sme akoby spojení neviditeľným putom s vinníkom. To puto sa dá pretrhnúť len odpustením.

Asi by bolo naozaj najlepšie, keby ste sa stretli a vysvetlili si to. Vedela by si, na čom si a určite by sa Ti uľavilo - veď by si urobila všetko pre uzmierenie. A ktovie, možno by ste opäť obnovili vaše kamarátstvo a bolo by ešte krajšie ako predtým.

lioness_01

eja, ja si myslím, že je zbytočné riešiť v tvojom veku nezhody zo siedmeho ročníka :)) už si veľká kočka, spoznáš kopu iných ľudí, kopu nových priateľov, ja som v siedmom ročníku mala tiež všelijaké nezhody a neriešim to už teraz, prípadne ak sa s tými osobami ešte stretávam, tak sa na tom zasmejeme, ja zase nevychádzam vôbec s niektorými bývalými spolužiačkami zo strednej a neriešim, nezaujímajú ma, sú to pre mňa cudzie osoby, v triede som bola s nimi preto lebo som musela a nie preto lebo som chcela, takže neriešim... uvidíš, na VŠ spoznáš mnoho nových ľudí, fakt by som neriešila vzťahy zo siedmej triedy základnej školy... :)

držím palce, nech spoznáš veľa nových super ľudí

bibi1234

tak im napis na facebook a dohodni si s nimi stretnutie... zlost, nevrazivost za tych par rokov urcite pominula..:O)))