zavislost

Príspevok v téme: zavislost
zavisla

Ahojte. Ako sa zbavit zavislosti? Rozum hovori, ze to skodi zdraviu a je to zle. Plne si to uvedomujem vo chvilach, ked je vsetko fajn. Ale ked pride abstak, zdravy rozum a zdravy usudok je fuc a som opat "v tom az po usi".
Ked mi poradite, ze to chce pevnu volu, tak to nie je pre mna dobra rada. Ja uz som si mnohokrat povedala "a teraz to bolo naposledy" a ze to predsa dokazem... no nedokazala som to.
Najlepsie bude, ak mi poradia nejaki, ktori uz zavislost prekonali. Lebo cloveku, ktory to neskusil na vlastnej kozi, to pripada ako hlupost - ten si mysli, ze predsa staci chciet a pevna vola. Nestaci. Ja som si to tiez myslela, kym som si neuvedomila vlastnu zavislost a teraz vidim, ze pevna vola nestaci. Vo chvilach "abstaku" odchadza zdravy rozum :(

nutela123

keď sa chceš toho zbaviť nikdy sa ti nepodarí zmeniť na sebe len túto vec, a potom si myslieť že všetko bude ok, musíš sa zmeniť od základov,

zavisla

zuzinka, ked najhorsie su tie chvile, ked nemam prave co robit. neda sa stale nieco robit. obcas jednoducho nastupi nuda alebo sa mi do dalsej prace proste nechce... a vtedy mi napadne jedina vec - moja zavislost... vtedy je abstak najhorsi... samozrejme, ked mam prave pracu, tak je vsetko v pohode. najtazsie je prekonavat stavy bez prace, alebo prace, ktora ma nebavi a clovek sa takymto situaciam nie vzdy moze vyhnut.

zuzinka 20

kazdej zavislosti sa da zbavit aj ked to znie mozno nepravdepodobne.Najdolezitejsie je aby si to clovek definoval, a snazil sa uplne vyhybat zdroju svojej zavislosti, cize ak som zavisla napr. na cigaretach alebo cokolade, treba s tym uplne skoncovat a necakat ze ked si dam len jednu tak potom ma to prejde.Vobec prave jednou cely proces zacina. Takze treba sa snazit zaplnit si dosledne program, velmi vela sportovat, alebo fyzicky pracovat.Tak sa jednak zamestanas a bude sa ti lahsie odolavat. Prvy mesiac je najtazsie vydrzat, ale potom to postupne bude opadavt. Pravdaze nehovorim o tazkych zavislostach na drogach.
Abstinecne priznaky napr po cigarete treba zmienovat nikotinovymi paskami.

kafe

Závislosť je akoby príznak problému. A zbytočne sa zameriavaš na riešenie príznaku, keď si nevšímaš problém, čo závislosť vyvoláva. Skúmaj PREČO si závislá, čo ti chýba, čo nedostávaš a potrebuješ.. si zranená? chýba ti láska? niečo ťa zožiera? trestáš sa za nejakú chybu?

jajka001_

blbost, vies je velky rozdiel byt zavisla na cigarete a na heroine. u teba to bodu asi skor tie cigarety. ale jednoznacne, musis chciet. bez toho to nejde.

zavisla

To nie je podstatne, zavislost na com... skoro kazda zavislost je rovnaka... :( je to jednoducho ZAVISLOST... ktora komplikuje zivot. a je skodliva.