Prejsť genetike cez rozum?

Príspevok v téme: Prejsť genetike cez rozum?
Peggie

Potrebovala by som poradiť. Mám geneticky dané po mame to, že na nohách sa mi začínajú objavovať silné žilky. Neviem ako to bližšie popísať, ale skúsim to. Som svetlá pokožka preto je ich vidieť silnejšie. Viem, že časom moje nohy budú vyzerať tak ako nohy mojej mamy a to nechcem. Popukané žilky na nohách červenej farby a zároveň vypuklé modré. Som z toho zúfalá, nedá sa tomu nejako predísť, alebo aspoň zmierniť to? Nechcem dopadnúť ako ona, že si nemôže ani obliecť šaty či sukňu. Nemá s tým niekto skúsenosť? Ďakujem

jojkaaaa

Peggie

to su krcove zily a moja mama ich tiez mam..:/...skoro kazdy u nas v rodine ich ma,cize sa mmam naco tesit:/

vevericka

zmiernit mozno ..treba zacat jest pohanku (rutin), sportovat, slapat vodu vo vani a ked mozes vylozit si nohy do vyssich poloh..napr domana gauci na vankusik..dobre je lymfaticke cvicenie..nohy vystres do mierneho uhla hore, ked lezis a najpr jemne kruzis spickami, potom pod kolenami a nakoniec zakoncis bycklovanim vo vzduchu..

kafe

Čítala som zaujímavý názor, že genetika sú vlastne len prebraté (zlo)zvyky od svojich predkov. To sa týka stravovania, myšlienok, ktorými sa v rodine riadia.. Taká obezita u detí neni vždy daná geneticky, ale preto, že prebrali od rodičov zlé stravovacie návyky a žiaden pohyb.
Takže skús to. Všimni si jedálniček svojej mami, čo asi zapríčinilo kŕčové žily.. Športuje mama? Má sedavé zamestnanie? Jedáva denne aspoň pol kila surovej zeleniny? Prečítaj si o tom koľko sa len dá na internete, v knižnici, hlavne AKO kŕčovým žilám predchádzať.. nie jeden článok, ale zbieraj info z viacerých zdrojov. Napríklad viem, že prekríženie nohy cez nohu bráni prietoku krvy pod kolenami - zvykni si mať nohy položené jednoducho len vedľa seba.
Ja ti fandím dievča, možno sa tej genetike predsa len dá prejsť cez rozum. Len ťa to bude stáť trochu námahy.. nevzdávaj to.

jajka001_

krčove zily? my to mame v rodine, s tym moc toho nespravis. treba posilnovat zilove steny - liekmi, vela pohybu, nefajcit, nestat pridlho, nesediet pridlho, nemat nadvahu. vykladat si nohy.